Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Bayburtta 6 engelli genç, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta 6 engelli genç, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     İl Jandarma Komutanlığında, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Uzmanlar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Müdürü Gülçin Mintaş, Arpalı Belde Belediye Başkanı Aydın Irmak ile engelli gençler ile aileleri katıldı.
     6 zihinsel ve fiziksel engelli genç, ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti. Engelli gençler bu sırada heyecanlarını da gizleyemedi.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan zihinsel engelli jandarma er Suat Canpolat, bu günün her Türk geninin olduğu gibi kendileri için de önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     "Daha önce giyme şansı bulamadığımız bu şerefli üniformayı, yüce devletimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bizim için sağladığı temsili askerlik uygulaması sayesinde sonsuz bir gururla taşıyoruz. Bize ve ailelerimize bu gururu yaşattıkları için devletimize, Uzmanlar Özel Eğitim Merkezine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkürü bir borç biliriz. Bu uygulama temsili olarak bir gün sürecek ancak bizlerin ve ailelerimizin taşıyacağı gurur bir ömür devam edecek."
     Türk milletinde askerliğin yeri ve öneminin çok ayrı olduğunu ifade eden Uzmanlar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Müdürü Gülçin Mintaş, "Askerliğini yapmayan kişiye toplum kanunlarında çeşitli yaptırımlar uygulanmakta. Engelli çocuklarımız önce eğitimlerini tamamlamış, toplum içinde var olma mücadelesini kazanmış, şimdi de askerliklerini yapmak Türk milletine yakışır vatan evlatları olduklarını göstermiştirler dedi.
     Konuşmaların ardından yemin törenine katılan engelli erler Tayfun Topçu, Suat Canpolat, Küçük Kemal Seyfioğlu, Aykut Üner, Doğanay Karabacak ve Ömer Aydına terhis belgeleri Jandarma Albay Demirezen tarafından verildi.
     Engelli gençler daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra engelli askerler ve aileleri, Bayburt İl Jandarma Komutanlığında askerlerle öğlen yemeği yedi.
    
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER