Çözüm süreci

Çözüm süreci -HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: -"Türkiyede Türk-Kürt sorunu değil, PKK sorunu var" (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiyede Türk-Kürt sorunu bulunmadığını, sorunun PKK olduğunu söyledi.
     Bolu Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret eden Pamukoğlu, terör nedeniyle 30 yılda 40 bin kişinin şehit olduğunu belirterek, çözüm sürecinin genel affa dayandırılması halinde cezaevlerindeki katillerin de serbest bırakılması gerektiğini öne sürdü.
     PKKnın Türkiye topraklarını terk etmesinin övünülecek yanı olmadığını ileri süren Pamukoğlu, "Niye gidiyor PKK- Yani PKKnın Türkiyedeki dağlarda bulunan kırsal kadrosu neden aşağı iniyor- Bir kısmı Iraka, bir kısmı Suriyeye, bir kısmı da İrana gidecek. Bunu herkes biliyor ama ne diyor PKK- Ben bugün giderim ve beklerim, siyasi isteklerim yerine getirilinceye kadar. PKK silah bırakıp kendini fesheder mi-" şeklinde konuştu.
     "Türkiyede Türk-Kürt sorunu değil, PKK sorunu var" diyen Pamukoğlu, "Kürt vatandaşlar PKKdan yana olsa, onu desteklese siz orada 30 yıl değil, 3 yıl duramazsınız. Halk desteği yok ama vatandaş silahlı baskıyla mecburen boyun eğiyor. Karın, çocuğun var. Gece kapın çaldı. İsteklerini yapmayıp ne yapacaksın- Türk-Kürt meselesi diyerek bakmayın" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER