Endonezyanın Batı Sumatra Eyaleti heyeti, Bursada

Endonezyanın Batı Sumatra Eyaleti heyeti, Bursada -Eyalet Valisi Prof. Dr. Prayıtno başkanlığındaki heyet, Bursa Valisi Harputu makamında ziyaret etti


BURSA (A.A) - Endonezyanın Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Beraberindeki heyetle Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret eden Prayıtno, burada yaptığı konuşmada, kardeş ve Müslüman iki ülke olan Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Bursayı geldiklerini belirtti.
     Ülkesiyle Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olarak bazı çalışmalar yürütüldüğü bilgisini veren Prayıtno, şunları kaydetti:
     "PASİAD Endonezya Derneği ile Batı Sumatra Adasında bir Türk koleji açma çalışması var. Şu anda bu konudaki diyaloğumuz devam ediyor. Ayrıca bir Türk şirketinin de Batı Sumatrada bir jeotermal yatırımı olacak. Bunun dışında Batı Sumatradan Türk firmalara kakao gönderiyoruz. Bu ticari ilişkilerin daha üst seviyelere tırmanmasını amaçlıyoruz. Çeşitli iş dallarındaki ilişkilerin hayata geçirilerek daha da kuvvetlenmesini istiyoruz."
     Harput da Endonezyanın nüfus bakımından dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olduğunu ve Sumatra ile ticari, kültürel ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi, geleceğe dönük görüş alışverişinde bulunulması için heyetle bir araya geldiklerini ifade etti.
     Daha sonra, Harput, Prayıtnoya İznik çinisi hediye etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Endonezyanın Batı Sumatra Eyaleti heyeti, Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER