Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -KETEM tarafından 98 kişilik gruba, meme kanseri ve rahim ağzı kanseriyle ilgili eğitim verildi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Baskil Toplum Sağlığı Merkezinde 98 kişilik gruba meme kanseri ve rahim ağzı kanseri hakkında eğitim verildi.
     KETEMde görevli Dr. Gonca Kaya ve Dr. Funda Çalışkan Kaya, kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı, kanserde erken teşhisin önemi, kadınlarda görülen kanser olguları, erken teşhis ve tedavi konularında bilgi verdi.
    
     -TKDK, Kebanda bilgilendirme toplantısı yaptı-
    
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından Kebanda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     TKDK uzmanları Muharrem Kayıkçı, Yeliz Çakıroğlu, Ülkü Altundaş ve Caner Şaldırdak, Keban Alabalık Tesislerinde gerçekleşen toplantıda, süt ve et ürünleri, arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, yerel ürünlerle ilgili destekler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
     Uzman Yeliz Çakıroğlu, su ürünleri ve kültür balıkçılığıyla ilgili hibe programı kapsamında proje başvurularının 15 Marta kadar süreceğini belirterek, bu yönde proje başvurusu yapacakları bilgilendirdi.
    
     -5 aile hekimliğine ek yerleştirme yapılacak-
    
     Elazığda açık olan 5 aile hekimliğine ek yerleştirme yapılacak.
     Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, Arıcak ilçesi 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile Yazıkonak ve Akçakiraz beldelerinde görevli 3 hekimin istifa etmesi, Arıcak 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezindeki doktor ve Erimli beldesindeki hekimin başka bir bölgeye atanması nedeniyle boş olan aile hekimliği bölgeleri için ek yerleştirme yapılacağını bildirdi.
     Doğanay, 5 aile hekimi için ek yerleştirmenin 7 Martta saat 09.30da müdürlükte yapılacağını duyurdu.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER