Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması -Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan 2si, müebbet hapisle cezalandırıldı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan 2si, müebbet hapisle cezalandırıldı.
     Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Recai Y. (54) ve oğlu Gökhan Y. (26) ile tutuksuz yargılanan sanıklar Öner Y. (44), Semih A. (35), Taha Gökşin Y. katıldı.
     Tutuksuz yargılanan Abdulkadir A. ve Mehmet Y. ise duruşmaya katılmadı. Son sözü sorulan sanıklardan Recai Y, Gürateşi yanlışlıkla vurduğu iddiasını yineleyerek, Benim tek suçum bu sanıkları bu işin içine sokmamdı dedi.
     Diğer sanıklar ise suçsuz olduklarını belirterek, beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Recai Y. ve oğlu Gökhan Yyi müebbet hapisle cezalandırdı. Recai Y. ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan da iki yıl hapse çarptırıldı.
     Sanıklardan Abdulkadir Aya delilleri gizlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, cesedin yeri ve delilleri gösterdiği gerekçesiyle sanığın cezasını 1 yıla indirerek, hükmün açıklanmasını erteledi. Heyet, olayı yetkili mercilere bildirmediği gerekçesiyle 1 yıl hapisle cezalandırdığı Semih A. için de hükmün açıklanmasını erteleme kararı aldı.
     Sanıklardan Mehmet Y, Taha Gökşin Y. ve Öner Ynin ise beraatına karar verildi.
    
     -Olay-
    
     Elazığda 3 Nisan 2012de bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesindeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 günden beri kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateşin cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateşin kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.
     Doç. Dr. Gürateşin, kent merkezinde bir iş hanındaki büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesindeki araziye kadar taşındığı ve burada toprağa gömüldüğü, büronun da çamaşır suyuyla temizlendiği iddia edilmişti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER