Edirnede Noeli kutlayanlara tatlı sürpriz

Edirnede Noeli kutlayanlara tatlı sürpriz -Edirneli iş adamı, kilisede Noel Bayramını kutlayan Hristiyanlara badem ezmesi ikram etti -İş adamı Meriç: -Birlik ve beraberlik mesajı vermek için bir araya geldik, dünyanın b


EDİRNE (A.A) - Edirneli iş adamı, kilisede Noel Bayramını kutlayan Hristiyanlara badem ezmesi ikram etti.
     Noel Bayramı, Kıyık semtindeki Bulgar Ortodoks Sveti George Kilisesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bulgaristandan gelen ve Edirnede yaşayan Bulgarlar, rahip Aleksandır Çıkırıkı tebrik ederek, duanın ardından mum yaktı.
     Kilisedekileri ziyaret eden Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğerini Koruma Derneği üyesi iş adamı Arif Meriç de rahip Çıkırıkı tebrik ederek, kilisedekilere badem ezmesi ikram etti.
     Meriç, ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük ihtiyacının dostluk ve muhabbet olduğunu belirterek, Ben İslam dinine mensup bir Müslümanım, kardeşim de bir başka dine, bunun hiçbir önemi yok, biz tatlı yiyelim, tatlı konuşalım, birlik ve beraberlik mesajı vermek için bir araya geldik, dünyanın buna ihtiyacı var diye konuştu.
     Rahip Çıkırık da dostluk ve kardeşlik kadar güzel bir duygu olmadığını ifade ederek, İnşallah herkes bizden örnek alır, kardeşçe ve dostça yaşamamızı kıskanmazlar şeklinde konuştu.
     Bu arada, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de rahip Çıkırıkı tebrik ederek, kilisede fotoğraf çekti.
     Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çıkırık, öğrencilere tatlı bir yıl geçirmeleri dileğiyle mandalina ikram etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede Noeli kutlayanlara tatlı sürpriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER