EBSO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

EBSO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı -Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökçüoğlu: İhracatta rekabet avantajlarını ulusal paralarının değerini düşük tutarak sağlamaya çalışan gelişmiş ülkeler kur savaşlarını başlattı


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, ihracatta rekabet avantajlarını ulusal paralarının değerini düşük tutarak sağlamaya çalışan gelişmiş ülkelerin kur savaşlarını başlattığını belirtti.
     EBSO şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Gökçüoğlu, gelişmiş ülkeler arasında kur savaşının başladığını söyledi.
     Gökçüoğlu, gelişmiş ülkelerin dış talebe bağlı bir büyüme stratejisi uygulamaya başladığını belirterek, şöyle konuştu:
     İhracatta rekabet avantajlarını ulusal paralarının değerini düşük tutarak sağlamaya çalışan gelişmiş ülkeler kur savaşlarını başlattı. Bu ülkelerden Çin ve ABDye Japonyanın da eklenmesiyle bu savaşın zemini genişlemiş görünüyor. Avronun değerlenmesine sessiz kalan ABnin bu durum karşısında alacağı önlemler bu finansal savaşı meydan muharebesine dönüştürebilir dedi.
     Düşük kur savaşına girişen ülkelerin amacının 20 trilyon dolara yaklaşan dünya ticaretinden daha fazla pay olmak olduğunu belirten Gökçüoğlu, Türk lirasının döviz karşısında değerli olmasını eleştirdi.
     EBSO meclis üyesi Salih Esen ise Türkiyenin sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme ortamını sağlaması gerektiğini belirtti.
     Ekonomide üretmek adına iyi şeylerin yaşanmadığını kaydeden Esen, 2012 yılı, 2001den bu yana ekonomik anlamda en kötü yıllardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Şirketler küçüldü, borçlar özkaynakların üzerine çıktı. Ekonomik büyüme sadece Merkez Bankasına bırakılamaz. 2013 yılında da aynı durum devam edecek mi- Yüzde 2lik büyümeyi Türkiye kaldıramaz diye konuştu.
     Meclis üyesi ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, ALOSBİnin uzun süredir devam eden borç sorununu 6 banka ile anlaşmaya vararak çözdüklerini söyledi. Akkan, bankaların ipoteğinin kalkmasıyla bölgede sanayi parseli satışına başlayacaklarını ifade etti.
     Öte yandan ALOSBİ Müteşebbis Heyet seçimi de yapıldı. Seçimde Atıl Akkanın sunduğu tek liste seçildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber EBSO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER