Ebeler Haftası

Ebeler Haftası -AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: "Ebelerimizin sunduğu hizmetin değeri tartışılmazdır"


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ebelerin sunduğu hizmetin değerinin tartışılamaz olduğunu belirtti.
     Yurttaş, Ebeler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ebelerin anne ve bebek sağlığının neferleri olduğunu kaydetti.
     Tüm zorluklara rağmen fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerin, sağlık sisteminin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu vurgulayan Yurttaş, açıklamasında şunları ifade etti:
     "Ebeler, ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veriyor. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren ve anneyi en iyi anlayan, bu mucizevi olaya ilk tanıklık eden ebelik mesleğinin değerli bireyleri ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yere sahiptir. Ebelerimizin sunduğu hizmeti değeri tartışılmazdır. Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır. Büyük fedakarlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, ebelerimizin haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim."
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER