Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: İnsanlığın ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği tüm canlıları tehdit eder boyutlara ulaşmıştır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, insanlığın ortan sorunu olan çevre kirliliğinin tüm canlıları tehdit eder boyutlara ulaştığını belirtti.
     Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde gittikçe artan çevre sorunlarıyla karşı karşıya olan dünyada kutlanan Dünya Çevre Gününün, bireysel ve toplumsal sorumlulukların hatırlanması açısından önemli bir gün olduğunu vurguladı.
     İnsanlığın ortak sorunu haline gelen çevre kirliliğinin tüm canlıları tehdit eder boyutlara ulaştığını ifade eden Canlı, şunları kaydetti:
     Aşırı nüfus artışı, düzenlenmeyen kentleşme, tarım ve sanayide çevreye duyarsız üretim biçimi, yoğun trafik, toprağın, havanın, denizin kirlenmesi, orman yangınları doğal çevrenin bozulmasına yol açarak, canlıların yaşamını yok etmekte, gelecek için de bir daha dönüşü olmayan izler bırakmaktadır. Yaşadığımız bir tek dünya olduğundan bunu korumak ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için, üretimden tüketime kadar olan her evrede çevreye duyarlı olmak, her türlü tedbiri almak zorundayız. Temiz, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER