Doğru cevabı veren öğrenciye ödül

Doğru cevabı veren öğrenciye ödül -Şarkışla Kaymakamı Gül, sorduğu soruyu doğru yanıtlayan öğrenciyi dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, sorduğu soruya doğru yanıtı veren öğrenciyi dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.
     Samankaya köyü Şehit Süleyman Solak İlköğretim Okulunu ziyaret eden Gül, girdiği sınıflarda öğrencilere 100 litre benzinimiz, deposu 1 litre benzin alan bir mobiletimiz ve bir de 1 litre benzin alan benzin çantamız var. Bu benzini bulunduğu yerden başka bir yere taşıyacağız. Bulunduğumuz yerden varacağımız yere kadar mobilet bir litre benzin yakıyorsa, tekrar döndüğümüzde de 1 litre benzine ihtiyacımız var. Bulunduğumuz yerde benzin sıfırlandığında varacağımız yerde kaç litre benzin olabilir sorusunu yöneltti.
     Öğrencilerden cevapları özel olarak alan Kaymakam Gül, doğru cevabı veren 8. sınıf öğrencisi Zafer Demire dizüstü bilgisayar hediye edeceğini bildirdi.
     Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç ve babası Bahattin Demir ile ziyaretine gelen 13 yaşındaki Zafer Demire dizüstü bilgisayarı teslim etti.
     Öğrenciyi ve babasını kutlayan Gül, yaklaşık 3 aydır gittiği her okulda öğrencilere aynı soruyu sorduğunu ancak doğru cevabı yalnızca Demirden aldığını belirtti.
     Sorunun cevabını açıklamayarak sormaya devam edeceğini bildiren Gül, Söz verdiğim gibi hediyesini takdim ediyorum. Bu çocuğumuz oldukça başarılı, başarısını katlaması için her zaman ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız şeklinde konuştu.
     Demir ise başarısını öncelikle öğretmenlerine daha sonra da maddi imkansızlıklara rağmen kendisine destek veren ailesine borçlu olduğunu ifade ederek, Güle hediyesi için teşekkür etti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Doğru cevabı veren öğrenciye ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER