Doğal güzelliğiyle ünlü Takasa turizm yatırımı

Doğal güzelliğiyle ünlü Takasa turizm yatırımı -Malatyada, yıl içinde farklı illerden pek çok ziyaretçinin geldiği Takas bölgesi, uygun bedellerle 30 yıllığına yatırımcılara verilecek


MALATYA (A.A) - Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde kaynak suları ve doğal güzelliğiyle dikkati çeken Takas bölgesi, uygun bedellerle 30 yıllığına yatırımcılara verilecek.
     Malatya Valiliğinin internet sitesinden yapılan duyuruda, Ağustos ayında ziyaretçilerine ceket giydiren Sürgü Vadisindeki Takas mevkisinin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ gibi illerden yoğun ziyaretçi çektiği belirtildi.
     Doğayla baş başa yürüyüş, avcılık, piknik ve doğa sporları yapmak isteyenler için oldukça uygun mekandaki gölde oltayla balık avcılığının da yapılabileceği ifade edilen duyuruda, Sürgü beldesinin yaklaşık bir kilometre güneyinde, 40dan fazla gözeden çıkan su kaynaklarının tümüne birden Takas adı verildiği hatırlatıldı.
     Temiz ve soğuk su kaynağının oluşturduğu doğal bir akvaryum niteliğindeki Takasın, doğa turizmi için oldukça uygun bir mekan olduğu vurgulanan duyuruda, Takasa Mayıs-Ekim ayları arasında pek çok ziyaretçinin geldiği kaydedildi.
     Duyuruda, Tabiat alanı yanında konaklama ve diğer tesisler için uygun yatırım yeri de mevcut olan Takas bölgesi, yatırım yapmak isteyenlere 30 yıllığına irtifak hakkı tesis edilmek suretiyle verilecek. Valiliğimizin her türlü desteği yanında çok uygun bedellerle verilecek Takasa, bölgenin yapısına uygun, uzun vadeli ve ciddi yatırım yapmak isteyen girişimcilerimizi bekliyoruz denildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Doğal güzelliğiyle ünlü Takasa turizm yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER