SBS Türkiye birincilerine altın ödülü

SBS Türkiye birincilerine altın ödülü


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde SBSde 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini elde eden İmamlı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İlker Bakla ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Gizem Arslan, altınla ödüllendirildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, SBSde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenciler için Öğretmen evinde tören düzenledi. Törende İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış öğrencilere birer çeyrek altın hediye ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise çeşitli hediyeler verdi.
     Kaymakam Damatlar, törende yaptığı konuşmada, elde edilen bu başarının gurur verici olduğunu söyledi.
     Türkiye genelinde 449 öğrencinin 500 tam puan alarak birinci olduğunu ifade eden Damatlar, bunun ikisinin ise Silifkeden çıkmasının onur verici olduğunu belirterek, bu başarıyı ilçeye getiren öğrencileri tebrik etti.
     Başkan Öngel de konuşmasında, uzun yıllar öğretmenlik mesleğinde bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Başarının üç ayağı vardır. Bunlar çevre, öğretmen ve veli. Öğrencilerimizin başarısı da bu üç etkendir. Bu iki öğrencimizin 500 tam puan alarak Silifkenin adını Türkiyeye duyurması bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Böyle bir başarıyı ilçemize getirdikleri için hem bu öğrencilerimizi hem de diğer öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir köy ilköğretim okulu olan İmamlı İlköğretim Okulundaki öğrencimizin başarısı da bizi ayrıca memnun etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber SBS Türkiye birincilerine altın ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER