Diyarbakırda kültür sanat

Diyarbakırda kültür sanat -Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Titanik Orkestrasını bu hafta yeniden sahneleyecek -Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında kısa ve uzun metrajlı filmler sinemaseverlerle buluşacak


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), Titanik Orkestrası oyununu bu hafta yeniden tiyatroseverlerle buluşturacak.
     Hristo Boyçevin yazdığı, Zurap Sıkharulıdzenin yönettiği, çevirisini Hüseyin Mevsimin yaptığı Titanik Orkestrasında yaşamın kıyısında kalmış insanların her şeye rağmen bekleyişleri anlatılıyor.
     Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakulun rol aldığı oyunun dekoru ve giysi tasarımı Esra Selaha, ışık tasarımı Suat Uçara ait. Oyun, bu akşam ile cuma ve cumartesi günleri, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde izlenime sunulacak.
     DDT, 6 Mayısta da küçük seyircileri için Fügen Sipahinin çevirip uyarladığı, Orkun Gülşenin yönettiği Kurnaz Avukatı sahneleyecek.
    
     -İşçi Filmleri Festivali-
    
     Bu yıl Özgürlük Emek İster temasıyla gerçekleştirilen 7nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakırda eş zamanlı olarak devam ediyor.
     Festivalde Akıntıya Karşı, Fukushima Bir Daha Asla, Düğün, Kaybolmayan Çocuklar, Mavi Filler, Kızıl Toz, Bu Son Olsun, Ölücanlar, Süpermeni Beklemenin Ardındaki Sakıncalı Gerçek gibi kısa ve uzun metrajlı, 20si uluslararası, 37si yerli olmak üzere toplam 57 film gösterilecek.
     Kentin çeşitli mekanlarında söyleşi, şiir dinletisi ve panellerin de düzenleneceği festival, 7 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek.
    
     -Sergi-
    
     Fotoğraf sanatçısı Fırat Aygünün Geleneksel Rollerini Süpüren Kadınlar konulu sergisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda 8 Mayısa kadar görülebilir.
     Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri Ezgi Egrik, Abdullah Yapıcı, Zeki Kuzu, Yonca Arslan, Zelal Özkan ve Ahmet Babayiğitin kara kalem ve yağlı boya resim çalışmalarını kapsayan Altı Senaryo konulu sergi devam ediyor.
     İnsan ve doğa temasının işlendiği sergi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sergi salonunda, hafta sonuna kadar açık kalacak.
     DSM ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle açılan Remzi Raşanın Yalnızlığı Seçmek Bir Retrospektif: 1946-2006 sergisi ise Sümerpark Sanat Galerisinde devam ediyor. Raşanın 50 eserinin izlenime sunulduğu sergi, 6 Mayısa kadar açık kalacak.
    
     -Mardin-
    
     Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde açılan küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendesin üstlendiği Seyreyle Ara Güler Mardinde fotoğraf sergisi devam ediyor.
     Usta fotoğrafçı Ara Gülerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, Tanımak ve Anlamak ile Yüz Yüze başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.
     (MRL-İC)
<< Önceki Haber Diyarbakırda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER