Dilek Yarımadasında yanan alanların rehabilitasyonu projesi

Dilek Yarımadasında yanan alanların rehabilitasyonu projesi


AYDIN (A.A) - Söke Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu, Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi Projesi çerçevesinde Söke ve Kuşadası Orman İşletme Şefliklerinin Dilek Yarımadasında çalışma başlattığını söyledi.
     Kurşunluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye göre, Söke Orman İşletme Şefliğinin 4 bin 526 hektarı, Kuşadası Orman İşletme Şefliğinin de 3 bin 392 hektarı değerlendireceğini bildirdi.
     Bu alanlarda, yangınlara dirençli ormanlar kurmak ve hızlı müdahale etmek istediklerini dile getiren Kurşunluoğlu, şöyle devam etti:
     Proje kapsamında ormanlarımızın, gerekli teknik müdahale ile bakımları gerçekleştirilecek. Yerleşim yerleri ile Orman Arazisinin Tesisi (YOAT), Yangın Durdurma Zonu Tesisi (YDZT) ile yollar ve altyapı tesisleri yapılacak.
     2011 yılında başlayan proje 5 yıl sürecek ve proje kapsamında yapılacak yolun kenarlarına; zakkum, ergovan, harnup ve karaselvi fidanları dikilecek. Kuşadası Orman İşletme Şefliği 11 kilometrelik bir yolu tamamladı. Hedefimiz yangınları en aza indirmek.
     Kurşunluoğlu, Muğla Orman Bölge İşletme Müdürlüğü bünyesindeki tüm işletme müdürlükleri ve şefliklere Orman Yönetimi Sertifikasyonu hakkında seminer ve eğitimler verildiğini belirterek, Bu seminer ve toplantılar sonucunda belge aldığımız takdirde AB ülkelerine kereste ve kereste ürünlerini satabileceğiz. AB ülkeleri mobilya ve kerestecilik pazarında sertifikalı ürünleri istiyor. Bu sertifikayı alıp AB ülkelerine kereste ve kereste ürünlerini satmak istiyoruz dedi.
     (MUZ-SD-BAH)
<< Önceki Haber Dilek Yarımadasında yanan alanların rehabilitasyonu projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER