DİKA 2013 Mali Destek Programları için

DİKA 2013 Mali Destek Programları için proje teklif çağrısı sona erdi


MARDİN (A.A) - Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) 31 Aralık 2012 tarihinde ilan edilen 2013 Yılı Mali Destek Programları proje teklif çağrısı sona erdi.
     DİKAdan yapılan açıklamada, proje başvurularının Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden online olarak alındığı, 3 farklı programın uygulandığı proje teklif çağrılarına dört ilden 225 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.
     Başarılı projelere toplam 25 milyon 337 bin lira finansman desteği sağlanacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Birinci program olan Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardinden 55, Batmandan 60, Şırnaktan 32 ve Siirtten 22 olmak üzere toplam 169 proje başvurusu yapıldı. İkinci program olan Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Mardinden 14, Batmandan 9, Şırnaktan 14 ve Siirtten 9 olmak üzere toplam 46 proje başvurusu yapıldı. Üçüncü program olan Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı sadece Şırnak ve Siirt illerine yönelik olup Şırnaktan 6 ve Siirtten 4 olmak üzere toplam 10 proje başvurusu yapıldı. Söz konusu destek sözleşmelerinin haziran ayı sonu ile temmuz ayının ilk haftaları arasında imzalanması planlanıyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİKA 2013 Mali Destek Programları için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER