Denizlide Baba Destek Eğitimi alan

Denizlide Baba Destek Eğitimi alan 82 veliye sertifika verildi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, Baba Destek Eğitimi alan 82 veliye sertifika verildi.
     Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğinde düzenlenen 6-11 Yaş Baba Destek Eğitim Programı sertifika töreni, Bağbaşı 80. Yıl Öğretmenevinde yapıldı.
     Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz Gürses, AÇEV temsilcisi Feyzullah Coşkun ve belge almaya hak kazanan veliler katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, törende, yürütülen aile eğitim programlarının çocuklara ve ailelere büyük katkısının olduğunu ifade etti.
     Bakanlıkça hazırlanan eğitim programlarıyla vatandaşların sıfır yaşından itibaren hayat boyunca kendilerini geliştirme ve yenileme imkanına sahip olduklarını kaydeden Akgül, şöyle konuştu:
     Baba Destek Programında bu yıl 8 ayrı kurs düzenlendi. Gerçekleştirilen bu kurslara katılan kursiyerlerimizden 82si sertifika almaya hak kazandı. Bu tür faaliyetler ve daha birçok konuda sizlerin ihtiyaç duyduğu, istediği konularda halk eğitim merkezlerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimizce kurslar açılabilmektedir. Baba Destek Eğitim programlarının çok faydalı olduğuna inanıyorum. Her geçen gün iletişimin artması ile gelişen değişen dünyaya ayak uydurmak için kendimizi yenilemek ve yeni bilgiler edinmek önemli hale geldi. Kurslara katılıp başarılı olan tüm kursiyerlerimizi kutlar, aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.
     AÇEV temsilcisi Feyzullah Coşkun ise aile içi şiddetin çok sık gündeme geldiğini, aile içindeki anlaşmazlıkların giderilmesi, çocukların gelişimi ve eğitimlerine bu eğitim programları sayesinde anne baba katkısının sağlandığını ifade etti.
     Eğitime katılan babalar adına Onur Tuğal da eğitimlerin önemine ilişkin konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardından Baba Destek Eğitim Kursunu tamamlayan 82 babaya belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Denizlide Baba Destek Eğitimi alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER