CBÜ ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü

CBÜ ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı


MANİSA (A.A) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Rektörlük Senato Salunundaki protokol imza törenine, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ile milli eğitim şube müdürleri katıldı.
     Törende konuşan Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, işbirliği protokolünün Manisada eğitimin niteliğini daha ileri bir noktaya taşımak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacını taşıdığını ifade etti.
     İşbirliğinin eğitim-öğretim, eğitim yönetimi, ders dışı etkinlikler, sağlık, beslenme ve veli destek çalışmaları olmak üzere dört temel alanı kapsadığını, ihtiyaca göre de konu başlıklarının şekilleneceğini ifade eden Altınsoy, şöyle konuştu:
     Protokol çerçevesinde, Celal Bayar Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin gönüllülük esasına göre katılımlarıyla hazırlık ve yetiştirme kursları, etüt programları ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için destekleyici özel eğitim programları düzenlenecek.
     İşbirliği protokolü çerçevesinde özellikle CBÜ Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi, bu etkinliklerin yürütülmesinde önemli rol oynayak. Ayrıca ortaöğretim kurumlarının 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilere üniversite adayı öğrenci kimliği verilerek, üniversitenin yerleşke ve kütüphanelerinden belli periyotlarda yararlanmalarına, belirlenmiş derslere katılabilmelerine, arzu ettikleri öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmelerine ve kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlanacak. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik uygulaması ve topluma hizmet uygulamaları dersleri için de bu tür uygulamalara öncelik verilecek.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CBÜ ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER