Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: -Sıkıntılar gelir geçer, önemli olan bu meseleleri toplumda bir kırılmaya ve bölünmeye aracı yapmamaktır


HATAY (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sıkıntılar gelir geçer, önemli olan bu meseleleri toplumda bir kırılmaya ve bölünmeye aracı yapmamaktır dedi.
     Uysal, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatayın toplumsal anlamda Türkiyede farklılıkları zenginlik olarak sunmuş ve bunu bir harman halinde yaşatabilme kabiliyetine sahip olan güzel vilayetlerden biri olduğunu belirtti.
     Türkiyenin, coğrafyasında güçlü olmamanın dışında başka hiçbir seçeneği olmadığını dile getiren Uysal, şunları söyledi:
     Bir yazarımızın Anadolu kavimleri, kültürlerin, milletlerin karşılaşma ve kaynaşma noktası diye ifade ettiği gibi herhalde Hatayımız bunun en teberrüz ettiği, şahikası diyebileceğimiz bir nokta. Toplumsal anlamda Türkiyede farklılıkları zenginlik olarak sunmuş ve bunu bir harman halinde yaşatabilme kabiliyetine sahip olduğumuz güzel vilayetlerimizden bir tanesidir. Tarihsel anlamında Türkiye Cumhuriyetine katılımıyla beraber bizim için ayrıca bir önemi var. Sıkıntılar olur, sancılı bir coğrafyada bulunmamın bize getirdiği risklerimizde vardır. En canlı şekilde son dış politik gelişmeler bölgemizde, coğrafyamızda gelişen hadiselerin en fazla etki edinme kapasitesi olduğu vilayetimizde Hatayımızdır. Sıkıntılar gelir geçer, önemli olan bu meseleleri toplumda bir kırılmaya ve bölünmeye aracı yapmamaktır.
     Siyasi partilerin farklı düşüncelerinin olabileceğini dile getiren Uysal, ancak milli mutabakat meselesi yapılan her meselede bir olabilme kabiliyeti gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
     Hatay Valisi Lekesiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatayın dünyada insanlığın bu zamana kadar yaşadığı ortak kültürün, mirasın, öykünün ve maceranın yaşandığı önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu söyledi.
     Lekesiz, pek çok dinin, ırkın, farklılıkların ve inançların yaşadığı Hatayda dinamizmin, canlılığın, sevgi, barış ve hoşgörünün mevcut olduğunu belirtti.
     Daha sonra Lekesiz, Uysala 3 semavi dini simgeleyen tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER