Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -İlahiyatçı yazar Döngeloğlu konferans verdi


MALATYA (A.A) - İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Darende ilçesinde konferans verdi.
     Darende Zengibar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Hazreti Muhammedin örnek hayatı" konulu konferans Darende Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
     Döngeloğlu, kadına şiddetin önüne geçmek için Hazreti Muhammedin hayatını toplumun örnek alması gerektiğini belirterek, "Hazreti Muhammed, eşi Haticenin vefatı sırasında Benden razı mısın diye sormuştur. O Allahın Rasulu iken son nefesini verecek eşine kendinden razı olup olmadığını sorarken bugün insanlar birbirine etmediğini bırakmıyor" ifadelerini kullandı.
     Kadınlara verilmesi gereken değeri Hazreti Muhammedin hayatından örneklerle anlatan Döngeloğlu, Hazreti Peygamberin vefatından önceki son sözlerinden birinin "Ya Ayşe ümmetime söyle kadınlarının hukukuna riayet etsinler" olduğunu ifade ederek, "Rasullullah bundan bin 400 yıl önce nereden yıkılacağımızı görmüş. Birbirimize değer vermemiz, eşlerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Müslüman eşini evinin hizmetçisi değil, Allahın emaneti olarak görüp, sevip saymalıdır" dedi.
     İnsanların Rasulullahı sevmekte problemi olmadığını belirten Döngeloğlu, "İnsanlarda Ona itaat etme, Onun getirdiği İslamı yaşama yolunda adım atma sorunu var. Bunun çözülmesi lazım. Yaşantımız, ahlakımız, davranışlarımız, insan tarafımız Rasulullaha ne kadar benziyor- herkesin kendine bunu sorması lazım. Doğumundan dünyadan göçmesine kadarki süreçte Onun hayatında tüm insanlığa örnekler vardır. Allah Rasulu bizlere hem bir insan hem de bir peygamber olarak örnektir" diye konuştu.
    
     -Darende AK Parti İlçe Başkanı Şimşekin aracına tır çarptı-
    
     Darende AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşekin kullandığı otomobile, aynı istikametten gelen bir tır arkadan çarptı.
     Malatya Kayseri karayolu üzerinde seyreden Süleyman Şimşekin kullandığı 44 HL 444 plakalı otomobile, ilçe merkezinde aynı istikametten gelen Şeref Ercan idaresindeki 06 DJ 2020 plakalı tır çarptı. Şimşekin kullandığı otomobil, çarpmanın etkisiyle yan dönerek bir süre sürüklendi.
     Kazada yaralanan olmazken, Şimşekin aracında maddi hasar oluştu.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER