Dağcılık

Dağcılık -Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası sona erdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) Sakaryada düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası, sona erdi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya Sakarya, İstanbul, Rize, Antalya, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, İzmir, Kütahya, Isparta ve Samsundan 6sı kadın 40 sporcu katıldı.
     İki gün süren şampiyonada büyük bayanlar boulder kategorisinde Evren Karadağ birinci, Ayşe Narmanlı ikinci ve Buket Akça üçüncü; büyük erkekler kategorisinde ise Burak Dülgeroğlu birinci, Uğur Yılmaz ikinci ve Övgün Yıldırım üçüncü oldu.
     TDF Yönetim Kurulu üyesi Faik Can Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada erkek ve bayanlarda ilk üçe kalan sporcuların milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandığını söyledi.
     Özen, bir ay sonra Malatyada ikinci ayak, temmuzda da Ankarada üçüncü ayak yarışmalarının düzenleneceğini ifade ederek, şampiyonanın keyifli geçtiğini ve ilginin fazla olduğunu dile getirdi.
     Dağcılık çok farklı ve heyecanlı bir spor diyen Özen, Bu, üniversite sporu olarak biliniyor. Ne yazık ki üniversitenin dışında özel okullarda veya kolejlerde bu duvarlar var. Gönül ister ki bu duvarlar Türkiyenin her yerinde olsun. Türkiyenin her tarafında insanlar çocuklarını yarışmalara göndersinler şeklinde konuştu.
     Özen, dağcılığa ilginin her geçen gün arttığını belirterek, 2020 Olimpiyatları Türkiyede gerçekleşirse spor tırmanış branşı olimpik spor olacak. Yurt dışında düzenlenecek şampiyonalarda da milli sporcularımızın madalyalar getireceğine inanıyoruz dedi.
     Şampiyonada dereceye giren sporculara madalya verildi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER