Çukurova GİADın Gelişim Atölyesi sürüyor

Çukurova GİADın Gelişim Atölyesi sürüyor


ADANA (A.A) - Çukurova Genç İşadamları Derneğinin (Çukurova GİAD), kişisel gelişim toplantılar serisi olarak düzenlediği Gelişim Atölyesinin 2nci konuğu Tayfun Erdil oldu.
     PDR Group Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Tayfun Erdil, dernek binasında düzenlenen etkinlikte, pratik liderlik konusunda sunum yaptı.
     Liderlikte, kişilerin duygularına da önem veren, verdiği talimatın neden yapılmasını anlatan bir özelliğin söz konusu olduğunu belirten Erdil, lider ile yönetici arasındaki ayrımı da şöyle anlattı:
     Lider, gücünü etkilemeden ve kişisel ilişkilerden alır. Liderler, işlerin insanlara ne ifade ettiği ile ilgilenirken, yöneticiler işlerin nasıl yapıldığına bakarlar. Liderlerin, takımında yer almak isteyen üyeleri vardır. Yöneticilerin ise atanmış astları bulunur. Liderler değiştirmeye ve geliştirmeye çalışırken, yöneticiler mevcut durumu korumaya çalışırlar. Dolayısıyla liderler mimar iken, yöneticiler müteahhittir. Çalışanlar cephesinden bakarsak, onlar ne yaparlar- Yöneticilerin dudaklarını, liderlerin adımlarını izlerler. Vizyoner lider, yeni bir manzaraya değil, yeni bir göze sahiptir. Vizyoner liderlik de paylaşılan vizyon geliştirerek insanları arkasından sürükleyebilmedir. Liderlerin temel görevi, liderlik ettiği insanlarda iyi duygular, uyum ve pozitif enerji uyandırmaktır. Bu liderin duygusal zekasına bağlıdır.
     Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, 10 toplantıdan oluşan Gelişim Atölyesinin 2013te de sürdüreceklerini söyledi.
     Üyelerinin, kendi işinin patronu ve bir lider olduğunu bildiren Sakarya, Ama işimizde ne kadar patronuz, ne kadar lideriz. Bu toplantı ile kendimizi tarttık. Kişisel gelişim toplantılarını çok önemsiyoruz. Çünkü, hayat bir gelişimdir. Hayat bir nehir gibi sürekli akıyor ve siz bu nehirden bir kez geçiyorsunuz. İş hayatı da sürekli değişiyor. Bu nedenle hepimizin kendini geliştirmesi, geleceğe hazırlıklı olması gerekiyor ifadeleri kullandı.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çukurova GİADın Gelişim Atölyesi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER