Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: -"Akil İnsanlar Heyetine hakaretler edildi, tehditler savruldu, gelirseniz size gösteririz diyenler oldu" -"Terör, sadece siyasetçilerin değil, herkesin meselesi.


SAKARYA (A.A) - Enes Duran - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin çeşitli hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek, "Terör, sadece siyasetçilerin değil, herkesin meselesi. Taşın altına elinizi siz de koyun ve sadece köşelerinizden yazmayın" dedi.
     Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyetine ilişkin negatif söylemlerin yakışıksız olduğunu, kimin fikri varsa özgürce söyleyebileceğini ancak vurup söyletmeme döneminin sona erdiğini anlattı.
     Akil İnsanlar Heyetinin ihtiyaçtan ortaya çıktığını vurgulayan Üstün, terörle bağlantılı olduğu için meselenin Türkiyenin tamamını ilgilendirdiğini söyledi.
     Sürecin başında muhalefetin de çeşitli önerileri olduğunu ancak devamını getirmediğine dikkati çeken Üstün, "Süreç başlamadan önce muhalefet, bu konuyu geniş tabanlı görüşelim, mecliste bir komisyon kuralım, hatta 2. olarak Akil İnsanlar Komisyonu da kurulsun, içinde herkes yer alsın dedi. Bir süre tartışıldı ve sayın Başbakanımız da evet, Akil İnsanlar Komisyonu kurulsun dedi. Kurulsun diyenler bu sefer karşıya geçtiler, hayır, biz isim vermeyiz dediler" şeklinde konuştu.
    
     -"Komisyonda her kesimden insan var"-
    
     Üstün, muhalefetin tepkisine karşılık Akil İnsanlar Heyetinin geniş tabanlı kurulmaya çalışıldığını belirtti.
     "Komisyonda sağcısı, solcusu, aydını, yazarı, sanatçısı, bilim insanı yani her kesimden insan var" diyen Üstün, şunları dile getirdi:
     "Tam da arzu edildiği gibi oldu. Terör, sadece siyasetçilerin değil, herkesin meselesi. Taşın altına elinizi siz de koyun ve sadece köşelerinizden yazmayın. Hakkariye, Trabzona gidin, Sakaryaya gelin, vatandaşı dinleyin, varsa bir katkınız bunu sunun. Akil İnsanlar Heyeti bu düşünceyle kurulmuştur.
     Heyet, çalışmaya başladıktan sonra çeşitli olumsuzluklar yaşandı. Heyete hakaretler edildi, tehditler savruldu, gelirseniz size gösteririz diyenler oldu. Aylık 45 bin lira alıyorlar deyip, bunları itibarsızlaştırmak isteyenler oldu. Dolayısıyla bu insanların çalışmaması için her türlü iftira maalesef atıldı."
     Türkiyenin eskisi gibi olmadığını, karanlık dönemlerin, çete devrinin, hukuk dışına çıkmanın sona erdiğini ifade eden Üstün, "Türkiyedeki karanlık oyunlara hükümet son vermiştir. AK Parti Hükümeti, 55 çeteyi içeri atmıştır. Toplumun huzurunu kim bozuyorsa, hukuk dışına çıkıyorsa o, adalet önünde hak ettiği cezayı alır" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER