Cezalarının bir bölümü ağaç bakımı yaparak

Cezalarının bir bölümü ağaç bakımı yaparak tamamlıyorlar -Gaziantepte Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlüler kamu kurumunda ücretsiz çalışıyor -Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vermez: "Hükümlülerin sosyal görev anlayış


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte şartlı tahliye olan 72 hükümlü, kalan cezalarının bir bölümümü ağaç bakımı yaparak tamamlıyor.
     Denetimli Serbestlik uygulamasıyla bir yandan kamu kurumları ücret ödemeden işçi bulurken, diğer yandan da cezasını çeken hükümlüler toplumdan kopmuyor.
     Karıştıkları suçlar sebebiyle aldıkları cezaların bir kısmını cezaevinde yatarak çeken hükümlüler, yürürlükteki "Denetimli Serbestlik Uygulamasına Dair Yasa"dan yararlanarak, kalan cezalarını bir kamu kurumunda ücretsiz çalışarak tamamlıyor.
     Gaziantepte, bu uygulamadan yararlanan hükümlüler, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerinin denetiminde milli eğitim, tapu kadastro ve sağlık müdürlükleri ile müftülük ve adliye gibi kurumlarda ücretsiz çalışıyor.
     Bu kapsamda, çeşitli suçlardan hapis cezası alan ve cezalarının bir bölümünü çektikten sonra kalan kısmını çeşitli kamu kurumlarında çalışarak çeken 72 hükümlü, Nurdağı otoyolu kenarındaki yaklaşık bin ağacın bakımını yaptı, Adalet Ormanına fidan dikti.
     Denetimli Serbestlikten sorumlu ve Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdullah Vermez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların kurumların katkısıyla yapıldığını belirterek, "Hükümlülerin sosyal görev anlayışını geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
     Vermez, mahkumların topluma fayda sağlayarak cezalarını tamamladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Cezalarının bir bölümü ağaç bakımı yaparak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER