Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Erdem: -"(Terör örgütünün sınır dışına çekilme kararı) Bu bir aşamadır. Bu aşama bitince başka bir aşamaya geçilecek. Tek kademli bir işten bahsetmiyoruz. Uzun vadeli bir


KÜTAHYA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, terör örgütünün sınır dışına çekilme kararına ilişkin, "Bu bir aşamadır. Bu aşama bitince başka bir aşamaya geçilecek. Tek kademli bir işten bahsetmiyoruz. Uzun vadeli bir işten bahsediyoruz" dedi.
     Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak için Kütahyaya geldi.
     Erdem, grubun Başkan Vekili Avni Özgürel, grup üyeleri Hasan Karakaya, Fuat Keyman, Fehmi Koru ve Fadime Özkan, Zafer Havalimanından konaklayacakları otele geldi.
     Daha sonra heyet, kentin Tarihi Samanpazarında bulanan bir köftecide yemek yedi.
     Erdem, yemeğin ardından gazeteciler yaptığı açıklamada, Kütahyada halkın farklı kesimlerinin görüşünü almaya çalışacaklarını bildirerek, Kütahyada bugün, CHP İl Başkanı, Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı ile görüşeceklerini ifade etti.
     Erdem, bir gazetecinin terör örgütünden dün yapılan açıklamaya ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine, "Bu bir aşamadır. Bu aşama bitince başka bir aşamaya geçilecek. Tek kademli bir işten bahsetmiyoruz. Uzun vadeli bir işten bahsediyoruz" diye yanıtladı.
     Terör örgütünün silahlı çekileceğinin hatırlatılması üzerine ise Erdem, "Silahlar nerede duracak- Türkiyede bırakmıyorlar. Kendileri bir yere götürüyorlar. Silah bırakmak ne manaya geliyordu- Maksat, parmakların tetikten çekilmesiydi. O yapılıyor şimdi" diye konuştu.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER