Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Bu ülkenin 76 milyon insanı bir ve beraber hareket edebilirse rahmet ve berekete kavuşacak. O zaman hep beraber kazanacağız, ülke kazanacak" -Kadir İna


BURDUR (A.A) - Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu ülkenin 76 milyon insanı bir ve beraber hareket edebilirse rahmet ve berekete kavuşacak. O zaman hep beraber kazanacağız, ülke kazanacak" dedi.
     Heyetteki Hisarcıklıoğlu, Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman, Burdur Valisi Nurettin Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Hisarcıklıoğlu, süreçle ilgili endişeleri konuşmak, dinlemek ve bunları not alarak ilgili yerlere iletmek için Burdura geldiklerini söyledi.
     Heyet üyelerinin ülkeye huzur gelmesini istediğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Demokrasimizin kalitesi artsın istiyoruz. Bu çerçevede bizim kültürümüzde Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diye söz vardır. Bu ülkenin 76 milyon insanı bir ve beraber hareket edebilirse rahmet ve berekete kavuşacak. O zaman hep beraber kazanacağız, ülke kazanacak" şeklinde konuştu.
     Kadir İnanır ise özgür ve demokratik bir ülkede hep beraber, elleri birleştirerek, mutluluk yakalamak istediklerini ifade etti.
     "Bütün kavgamız bu. Kardeşliğin şarkılarını söylemek istiyoruz. Mutluluk marşları söylemek istiyoruz" diyen İnanır, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu cennet ve güzel vatanın her karış toprağı buna layık. Ben dünyanın her tarafını karış karış gezdim. Bütün ülkelerin siyasi ve coğrafi yapılarını biliyorum. İçlerinde tek bir yıldız var, cennete benzeyen, o da Türkiye topraklarıdır. 76 milyon nüfusu var. 576 milyon kişiye de yeter. Öylesine bereketli topraklar. Bu topraklarda, güzellikler içinde, mutluluklar içinde kardeşçe yaşamak için böyle yollara çıktık. İnşallah başaracağız."
     Hüseyin Yayman, Burdur Gölü ile Van Gölünün kaderinin ayrı düşünülmemesi gerektiğini, amaçlarının, toplumun nabzını tutmak ve duygularını Ankaraya iletmek olduğunu bildirdi.
     Heyet üyeleri, daha sonra bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla basına kapalı olarak bir araya geldi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Murat Yolcu / Güç Gönel / Murat Aslan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER