Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, şehit er Çokurun ailesini ziyaret etti -Şehidin ailesi, süreci sonuna kadar desteklediklerini belirtti


DİYARBAKIR (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, 1995 yılında Bingölde şehit olan er Abdulvahap Çokurun Diyarbakırda yaşayan ailesini ziyaret etti.
     Kayapınar ilçesindeki Huzurevleri semtinde yaşayan Çokur ailesini ziyaret eden Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki heyet, aile fertleriyle sürece ilişkin bir süre görüştü.
     Şehit erin annesi Hatun Çokur, artık barışın gelmesini istediklerini belirterek, "Hepimiz Müslümanız. Artık kan dökülmesin. Müslüman Müslümanı, kardeş kardeşi öldürüyor. Yeter artık" dedi.
     Şehit erin kardeşi ve Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Başkanı Ömer Çokur ise hem şehit ailesi hem de dernek olarak süreci desteklediklerini belirtti.
     Çokur, hükümete güvendiklerini ifade ederek, "Bu güzel vatanımızda kardeş kardeşi öldürüyor. Bu aslında geç kalmış bir süreç. Geçen yıl bile bu gelişmeler olsaydı, birçok genç bugün hayatta olabilirdi. Keşke daha önce başlamış olsaydı. Geç kalınmış olsa bile biz bunun arkasındayız. Zararın neresinden dönersek kardır. Hükümetten şehit ailelerini ihmal etmemelerini istiyoruz. Bu insanlar vatan uğruna şehit oldu" dedi.
     Kardeşinin 20 yaşında şehit olduğunu, bu sıkıntılardan Türkiyede yaşayan herkesin nasibini aldığını anımsatan Çokur, "Kürt Kürtü öldürdü. Bizim gibi gariban insanların üzerinden birileri bir şeyler kazandı" diye konuştu.
     Çokurun, Türkiyede yaşayan Kürtlerin buna dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Birileri bizleri kullanıyor. Öldürünce ne oldu- Bu kadının evladını alınca ne oldu- Sadede bir rant kazandılar. Yazık bu insanlara" sözleri üzerine Kezban Hatemi, "Kürtçe öldürüyoruz, Türkçe konuşturmaya çalışıyoruz. Bu ne biçim bir iştir" şeklinde konuştu.
     Görüşme sırasında anne Çokur gözyaşlarına hakim olamadı. Annenin ağladığını gören heyet üyeleri de duygusal anlar yaşadı.
     Ziyaretin sonunda heyette yer alan Mehmet Emin Ekmen ve Fazıl Hüsnü Erdem anne Çokurun elini öptü.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - İbrahim Yakut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER