Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti, Burdurun Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi -Heyet Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Özellikle ülkemizdeki bu huzur sürecinde vatandaşımız ne düşünüy


BURDUR (A.A) - Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti, Burdurun Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Burdura gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyünü ziyaret etti.
     Vatandaşlar, köy girişinde heyettekileri çiçek vererek karşıladı. Heyettekiler, daha sonra kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.
     Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, heyet olarak bölgedeki ilk ziyaretlerine Burdurdan başladıklarını söyledi. Devletin bir süreç başlattığını anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     "Özellikle ülkemizdeki bu huzur sürecinde vatandaşımız ne düşünüyor, halkımız ne düşünüyor- diye bize görev verdiler. Siz de bu süreçle ilgili ne düşünüyorsunuz- İletmek istediğiniz bir şey varsa bunu alıp devletimize iletmek üzere sizlerle beraberiz. Hani eskiden postacı vardı. Şimdi postacı kalmadı. Eskiden mektupla yazışırdık. Şimdi biz sizin postacınız olacağız. Mektubu alacağız, doğru Ankaraya ileteceğiz."
    
     -Kadir İnanır-
    
     Kadir İnanır ise süreçle ilgili kaygıları ortadan kaldırmak için Burdura geldiklerini ifade etti.
     "Yani herkesin bir kaygısı varsa, bizim de var. Onun için konuşarak, diyalogla barış sözcükleriyle ve güzel duygularla sorunlarımızı ortaya koyacağız" diyen İnanır, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu konuşmalardan çıkacak ortak bir raporu merkeze ileteceğiz. Halkımızın endişelerini oraya aktaracağız. Bu sürecin başarılı bitmesi için birer barış elçisi olarak görevlendirildik diye düşünüyorum. Bu sıcacık, dürüst, namuslu ellerimizi birleştireceğiz. Bu ülkenin daha huzurlu, daha mutlu olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Onun için çalışmaya başladık."
     Vatandaşlarla sohbet eden İnanır, herkesin bütün endişelerini ortaya koymasını istedi.
     Ziyaretlerin kırgınlık ve bağırma olmadan endişeleri ortadan kaldırmayı amaçladığını vurgulayan İnanır, "Bütün mesele bu. Herkes her istediğini söylemekte serbest. Biz kimsenin talimatıyla gelmedik. Biz tamamen özgür bırakıldık. Zaten öyle bir şey olsa ben buraya gelmezdim. Sizden de talebimiz, özgürce her istediğinizi bize söyleyeceksiniz. Biz de bir aracı olarak onu gerekli yerlere aktaracağız" diye konuştu.
    
     -Lale Mansur-
    
     Lale Mansur ise gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında bir şey anlatmayacaklarını, daha çok dinleyeceklerini kaydetti. Bu konunun hep yanlış anlaşıldığını Mansur, şunları kaydetti:
     "Onun için bir çok insan karşı çıktı. Bakalım ne anlatacaklar falan... Yok, ne anlatması- Biz birebir dinlemeye ve sonunda bir rapor olarak vermeye, sadece hükümete değil, diğer muhalefet partilerine de vereceğiz aynı raporu ve tabi bununla kendi biriktirdiğimiz deneyimleri, ne düşündüğümüzü, çözüm önerimiz varsa bunları sunacağız."
    
     -"Ömrümde ilk defa hayal etmeye başladım"-
    
     Mansur, bir gazetecinin, "Siz bir sanatçı olarak süreci nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine şöyle konuştu:
     "Ben son derece mutluyum. 20 yıldır sivil toplum kuruluşlarında barış için çaba gösteriyorum. DGMlerde 11 yılla yargılandım, sırf bu yüzden... O yüzden çok mutluyum ve çok ümitliyim bu sefer. Çünkü gerçekten çok kararlılar. Bunu gerçekten başarmak istiyorlar. Ben yavaş yavaş hayal etmeye başladım. Gerçekten bu olursa, başarılırsa nasıl bir ülkede yaşayacağız diye... Ömrümde ilk defa hayal etmeye başladım."
     Heyet, daha sonra köy kahvaltısı yaptı ve gözleme pişiren kadınlarla bir süre sohbet etti. Programa katılmayan Nihal Bengisu Karacanın, çalışmalara daha sonra iştirak edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce-Murat Çoban / Güç Gönel/ Murat Aslan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER