Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP İstanbul Milletvekili Tuncel: "Bizim öncelikli görevimiz, ölümleri durdurmak, halkların kardeşliğini, gerçek ve eşit yurttaşlık anlamında sağlayabilmek"


ERZİNCAN (A.A) - BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Bizim öncelikli görevimiz, ölümleri durdurmak, halkların kardeşliğini, gerçek ve eşit yurttaşlık anlamında sağlayabilmek" dedi.
     Tuncel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından Erzincanda bir düğün salonunda düzenlenen "Barış için eşitlik, çözüm için müzakere" adlı etkinliğe katıldı.
     Uzun süredir barış mücadelesi verdiklerini ifade eden Tuncel, yaptığı konuşmada, demokrasinin, Türkiyede 30 yıldır yaşanan çatışmanın son bulmasıyla mümkün olacağını belirtti.
     Ülkede savaş sürerken, gençlerin cenazeleri gelirken başka alanlarda siyaset yapmalarının ve söz söylemelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Tuncel, "Bizim öncelikli görevimiz, ölümleri durdurmak, halkların kardeşliğini, gerçek ve eşit yurttaşlık anlamında sağlayabilmek" diye konuştu.
     Tuncel, 21 Martta Diyarbakırdaki nevruz kutlamalarına katılanların da çözüm ve barış istediklerini kaydetti.
    
     -Mersin Milletvekili Kürkçü-
    
     BDP Mersin Milletvekili Kürkçü de ülkedeki çatışma ortamının sonlanacak olmasının, halkların yoksulluğuna, içinde yaşatıldıkları zillete, ihmal edilmişliğe, eğitimsizliğe, cehalete son verecek yeni bir mücadelenin ortaklaşa yürütülmesinin başlangıcı olacağını söyledi.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin çözüm sürecine yönelik eleştirilerine değinen Kürkçü, "Bahçeli, her ağzını açtığında bir üniversitede öğrencilerin kafası patlıyor, yatakhaneleri dağıtılıyor, kolları kırılıyor" ifadesini kullandı.
     Hükümete ve muhalefet partilerine çağrıda bulunan Kürkçü, şöyle devam etti:
     Hükümete mesajımız şudur; halkı özgürlüğe ve adalete kavuşturmayacak bir barış, barış olmayacaktır. MHPye açıkça söylüyoruz; şiddeti, katliamı teşvik edersen 1980 öncesinde bizi oyuna getirdiler diye ağlamaya hakkın yok. Demek ki oyunu sen kurdun, sen oynuyordun. CHPye söylüyoruz; AKPnin barışını beğenmiyor musun- Kendi barışını getir eğer sen barış getirdiğinde biz desteklemezsek namerdiz."
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER