Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici: Şimdi, kim ne kadar savaşa dair söz sahibi ise kim ne kadar barışa dair söz sahibi ise onun samimiyet testi yapılıyor


KIRŞEHİR (A.A) - BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Şimdi, kim ne kadar savaşa dair söz sahibi ise kim ne kadar barışa dair söz sahibi ise onun samimiyet testi yapılıyor dedi.
     Binici, BDP Kırşehir İl Başkanlığının düzenlediği Demokrasi Şöleninde, Türkiyenin çok önemli ve hassas bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Son günlerde yaşanan çözüm sürecini önemsediklerini ifade eden Binici, şöyle konuştu:
     Rol ve misyonlarda inat edin... Doğru oynarsak, bir iki sene içerisinde bu kardeş kavgasını önlemiş oluruz, bu kirli savaşı durdurmuş oluruz. Bunda kararlıyız arkadaşlar. Kırşehirde konuştuğumuz gibi, Yozgatta da gider konuşuruz, Samsunda da Ağrıda da konuşuruz. Önemli olan burada samimiyettir. Samimiyet testi yapılıyor şimdi. Şimdi, kim ne kadar savaşa dair söz sahibi ise kim ne kadar barışa dair söz sahibi ise onun samimiyet testi yapılıyor. İşte, tüm Türkiye halklarını özellikle başta siyasi partileri bu sorumluluğun içine davet ediyorum.
     Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştiren Binici, şunları kaydetti:
     Dikkat ederseniz CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlunun barış sürecine dair bazı girişimleri olmuştu. Şunu demişti; Ben CHP Genel Başkanı olarak bu süreci sonuna kadar destekleyeceğim demişti. Ama her nedense, iki gündür CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu zikzaklar çizerek, ne dediğini bilmeyen bir lider haline dönüşmüştür. Doğrusu, bu süreçte bütün siyasi partilerin katkı sunması gerekir. Hele hele, CHP gibi ben sosyal demokratım diyen bir parti, onu iddia eden bir partinin genel başkanının bu süreçte biraz daha fedakarlık sarf etmesi gerekiyor.
     Binici, AK Partinin de eleştirilmesi gereken yönleri olduğunu dile getirerek, Barış adına yola çıkıyorsunuz. Senin çantanda barış adına ne var kardeşim- Bir başbakan olarak çantada, ajandanda nasıl bir barış getirtmek istiyorsun- Bu ülkede 35 senedir ölen gençler var. Sonuçta ölümler var. Her gün, analar ağlamasın şiarını duymaktan bu halk bıkmıştır. Bir an önce bu anaların ağlamamasını pratikte uygula lütfen dedi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER