Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grup Başkan Vekili Özgürel: -"Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından bir darboğazdan bir tünelden geçiyor. Meselenin esası hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi noksansız


MANİSA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecine ilişkin "Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor tabiri caizse. Meselenin esası hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi noksansız bir demokrasinin inşasıdır" dedi.
     Manisada temaslarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, Anemon Otelde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı.
     Burada bir konuşma yapan Özgürel, sürecin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşları arasında her hangi bir ayrım yapmadan destek vereni de vermeyeni de dinlemeye çalıştıklarını söyledi.
     "Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor. Meselenin esası hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi noksansız bir demokrasinin inşasıdır" diyen Özgürel, bu konuda en büyük engelin uzunca bir süredir devam eden şiddet ve terör ortamı olduğunu ifade etti.
     Terörün son bulmamasıyla siyasetin de buna paralel olarak demokratik ortam için daha fazla proje geliştirmesi gerektiğini vurgulan Özgürel, şunları kaydetti:
     "O bakımdan öncelikle silahın şiddetin son bulması gerekiyor. Akabinde Türkiyede hepimizin, ülkeyi yönetme iddiasında olan bütün siyasi partilerin programlarında olan ve taahhütleri de olan yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 1980 darbesinin ürünü olan anayasadan uzak, herkeste olumsuz hatıralar bırakmış bir ihtilalin önümüze koyduğu anayasadan farklı geleceği, 21. yüzyılı ve sonrasını kavramaya matuf yepyeni bir anayasanın inşasına yönelmek. Sürecin esası budur."
    
     -"Sivil toplum kuruluşları arasında ayrım yok"
    
     Akil İnsanlar Heyeti olarak Türkiyenin yedi bölgesinde temaslarda bulunduklarını hatırlatan Avni Özgürel, sürecin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşları arasında her hangi bir ayrımın söz konusu olmadığını sürece destek versin ya da vermesin herkesle görüşmeye çalıştıklarını dile getirdi.
     Görüşmelerde, bütün itirazları, destekleri, önerileri sözlü ya da yazılı olarak aldıklarını ve hükümete ilettiklerini anlatan Özgürel, "Türkiyede demokratik bir ortamda yaşıyoruz. Eksik de olsa bir demokrasi kültürümüz var. Yapılan protesto ve itirazları da bir hak olarak görüyoruz. Yeter ki bir birimize saygı içinde itirazlarımızı seslendirelim" şeklinde konuştu.
     Özgürel, ayrıca heyet başkanı Tarhan Erdemin dün yapılan temaslar sırasında yorulduğu için otelde dinlendiğini, bu nedenle toplantıya katılamadığını belirtti.
     Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı otele adı davetliler listesinde olmayanlar alınmadı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER