Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: -"Bu ülkenin demokratikleşmesini engelleyenler, artık barışın önünde engel olamayacaklarını anlasınlar"


GAZİANTEP (A.A) - BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Bu ülkenin demokratikleşmesini engelleyenler artık barışın önünde engel olamayacaklarını anlasınlar" dedi.
     Kışanak, partisinin Gaziantepte düzenlediği mitingde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun çözüm sürecine yanaşmadığını savundu.
     CHPye oy veren, gerçekten demokrasiye inanan kesimlerin "bahanelere karnının tok" olduğunu ileri süren Kışanak, şöyle konuştu:
     "Barıştan ve çözümden korkmayın. Bir grup, siyaseti egemenlik haline getirmiş. Bu ülkenin demokratikleşmesini engelleyenler artık barışın önünde engel olamayacaklarını anlasınlar. Samimi olarak demokrasiye inanıyorum, sola inanıyorum bunun için CHPye oy verdim diyenlere soruyorum, sizin demokratlığınız, solculuğunuz, sosyal demokratlığınız bu mu-"
     Kışanak, çözüm sürecindeki sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, "Böylesine önemli bir sorumluluk var hepimizin sırtında. Bizler demokratik siyasetin önünü açan, halkın demokratik gücüne güvenerek güçlü barış adımları atanlara gerekli yanıtı vermeliyiz. Biz barış iradesine güveniyoruz, halkımızın çözüm gücüne güveniyoruz" diye konuştu.
     Kışanak, toplumsal ve kalıcı barıştan yana olduklarını, kararlı bir şekilde barış için çalışacaklarını kaydetti.
     Mitinge, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İbrahim Binici ile parti meclis üyeleri, Gaziantep, Kahramanmaraş il ve ilçe başkanları ve üyeler katıldı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER