Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) "Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca geçiyor. Bunu MH


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde çeşitli iftiralar atıldığını belirterek, "Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca geçiyor. Bunu MHP de CHP de BDP de biliyor. Ama genel başkanlar utanmadan meydan meydan gezip Türk kelimesini, Türk milleti kelimesini çıkarmak istiyorlar diyorlar" dedi.
     AK Parti Denizli İl Başkanlığı mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde çeşitli korkular pompalanarak hükümete karşı iftira atıldığını dile getirdi.
     Şehit cenazelerini siyasileştiren ve istismar edenlerin Şehitler boşuna mı can verdi, gazilerimiz elini, ayağını, terörle mücadelede boşuna mı kaybetti, şehitlere bunun hesabını nasıl vereceksiniz gibi açıklamalar yapıldığını anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:
     "Bizim Mehmedimiz terörle mücadelede ne diye şehit oldu- Terör bitmesin, kan durmasın diye şehit oldu diyebilir miyiz- Kardeşlik, birlik, dirlik olmasın diye şehit oldu diyebilir miyiz- Benim eşim, annem, babam, yavrularım ağladı başkalarınınki de ağlasın diye şehit oldu diyebilir miyiz- Ne diye şehit oldu. En son şehit ben olayım benden gayrı başka Mehmet terörle mücadelede şehit olmasın, en son ağlayan benim anam, eşim, babam, yavrularım olsun, en son elini kaybeden ben olayım başkaları kaybetmesin diye gazilerimiz gazi, şehitlerimiz şehit oldu. Eğer biz çözüm sürecini nihayete erdirir terör örgütü mensuplarına silah bıraktırır, Türkiyenin gündeminden şiddet tamamen kalkarsa o zaman şehitlerimizin başlattığı mücadeleyi uğruna canını feda ettiği mücadeleyi başarıya ulaştırmış olacağız. Terörü, kanı, gözyaşını dindirmiş olacağız. Bu, şehitlerimizi mana aleminde bahtiyar eder. Bizim yolumuz, onların bitmesi için uğruna canlarını seve seve feda ettiği terör meselesini Türkiyenin gündeminden çıkarmak. Biz bunu yapıyoruz."
    
     -Türk ve Türk milleti kelimesi-
    
     Anayasadan Türk ve Türk milleti kelimelerinin kaldırılacağı yönünde iftiraların da atıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Türkiye Cumhuriyeti isimlerini silecekmişiz gibi bir sürü iftira. Bunların hepsi kuyruklu iftira. Silmek isteyen yok ki. Böyle bir şey olabilir mi- Geçmişte TC kelimesini terör örgütleri Türkiye Cumhuriyetini aşağılamak için kullanırdı, garip şeye bakın ki MHPsi de CHPsi de dün terör örgütlerinin jargonunu bugün kendi jargonu yaptılar. Biz Türkiye Cumhuriyetimizi başımızın üstünde taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz.
     Peki bunları nereden çıkarıyorlar. Millet bu konuda hassas ya. Bunu söyleyelim inanırlar, AK Partililer de öyle bir şey yok diye salon salon, meydan meydan dolansınlar. İftiranın yayılma kabiliyeti daha yüksek. Bizim Anayasa Uzlaşma Komisyonunda 3 arkadaşımız var. Bu komisyon dışında partide bir Anayasa Komisyonu var, ben de bu komisyonun üyesiyim. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca geçiyor. Bunu MHP de CHP de BDP de biliyor. Ama genel başkanlar utanmadan meydan meydan gezip Türk kelimesini, Türk milleti kelimesini çıkarmak istiyorlar çıkartmayız diyorlar. Hep iftira. Bizim yaptığımız şey, Türkiye Cumhuriyetinin, Türk milletinin her alanda itibarını yükseltmek olmuştur. Bugün Türkiyenin itibarı her alanda en üst seviyeye çıkmıştır."
    
     -Başkanlık sistemi-
    
     Çözüm sürecindeki bir başka iftiranın ise İmralıyla "Başkanlığı verin, çözümü alın" şeklinde pazarlık yapıldığı yönünde olduğunu belirten Bozdağ, "Başkanlık konusu veya başka konuda hiç bir pazarlık bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmaz ve olmayacaktır. Bizim yaptığımız şey bu ülkeyi terör derdinden ve belasından kurtarmaktır" dedi.
     "Başkanlık gelirse eyalet olacak" gibi söylemleri de eleştiren Bozdağ, "Bizim başkanlık sisteminde eyalet yoktur, üniter yapı vardır. Onların dediklerinin hiçbiri yoktur. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna önerimizi verdik ama sanki bunlar varmış gibi utanmadan konuşuyorlar. Koca koca insanlar. Bilmeyen hani konuşabilir ama bunu bilen genel başkanlar, parti sözcüleri konuşuyor. Ben onları bu yalanlarından, iftiralarından dolayı önce Allaha sonra Denizlili kardeşlerime havale ediyorum" diye konuştu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER