Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Grup Başkanvekili Buldan: -"Bu coğrafyaya cenazeler gelmiyorsa bunu takdir etmeniz lazım. Takdir etmiyorsanız, desteklemiyorsanız, köstek olmayınız diyoruz. Özellikle bunu CHP ve MHPye söylüyoruz" (Fotoğra


KARS (A.A) - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu coğrafyaya cenazeler gelmiyorsa bunu takdir etmeniz lazım. Takdir etmiyorsanız, desteklemiyorsanız, köstek olmayınız diyoruz. Özellikle bunu CHP ve MHPye söylüyoruz" dedi.
     Buldan, Karsta BDP İl Başkanlığı binası önünde partililere yaptığı konuşmada, barışın sağlanması noktasında önemli sürece girdiklerini söyledi.
     Süreci destekleme adına illeri dolaştıklarını, bu konuda herkesten destek beklediklerini ifade eden Buldan, "Sizden istediğimiz buna hep birlikte sahip çıkalım ve bu coğrafyaya barışı getirelim" diye konuştu.
     Kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle destek verildiği takdirde barışın kısa sürede sağlanacağına inandığını dile getiren Buldan, şöyle konuştu:
     "3 aydır bu coğrafyaya ne bir asker ne bir gerilla ne de bir polis cenazesi geliyor. Bizleri sevindiren nokta budur. Bize pazarlık yapılıyor diyorlar. Bir pazarlık yapıldığı yok. Yapılıyorsa bu barışın pazarlığıdır. Bundan övünmeniz lazım. Bu coğrafyaya cenazeler gelmiyorsa bunu takdir etmeniz lazım. Takdir etmiyorsanız, desteklemiyorsanız, köstek olmayınız diyoruz. Özellikle bunu CHP ve MHPye söylüyoruz."
     CHPnin de süreçte yer almasını istediklerini vurgulayan Buldan, "Barışa destek vermeyen, katkı sunmayan, savaştan, kardeş kanı akmasından yana olan partiler, gruplar, gelecek seçimlerde sandığa gömüleceklerdir. Bu ülkede yaşayanlara, TBMMde grubu bulunan siyasi partilere, halklara çağrı yapıyoruz, barıştan yana olun, kardeş kanı akmasından yana olmayın" dedi.
     Buldan, konuşmasının ardından partililerle bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER