CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: İsrailin özrünün bedeli, Türkiyeyi Orta Doğu cehenneminde yeni bir maceranın içine atacak pazarlık olmamalıdır


AYDIN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İsrailin, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle özür dilemesinin bedelinin, Türkiyeyi Orta Doğu cehenneminde yeni bir maceranın içine atacak pazarlık olmaması gerektiğini söyledi.
     Tezcan, Nevzat Biçer Toplantı Salonunda düzenlenen Aydın Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyeden 3 yıldır özür dilemeyen İsrailin bir anda özür noktasına geldiğini ifade etti.
     Bunun altında, İsrailin, Orta Doğudaki başka planlarının yattığını ileri süren Tezcan, şu görüşleri dile getirdi:
     Saldırı, haksız bir saldırıdır. İsrail, korsan bir devlet gibi davranmıştır ve Türk halkından, milletinden, devletinden, evet özür dilemek zorundadır ve özür dilemelidir. Ama İsrailin özrünün bedeli Türkiyeyi Orta Doğu cehenneminde yeni bir maceranın içine atacak pazarlık olmamalıdır. Yani İsrail, Önümüzdeki dönemde Suriyeye, İrana saldırırken Türkiye Cumhuriyetine, devletine, halkına, Türkiyedeki Anadolu insanının, Mehmetçiğin kanına ihtiyacım var, canına ihtiyacım var, onun için bu özrü diliyorum. Onun için bu tezgahı kuruyorum diyor.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Tezcan, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde de bulunarak, terör örgütü liderinin bir siyasi aktör ve kahraman haline getirildiğini öne sürdü.
     Orta Doğuya ilişkin yapılan planlarda, Abdullah Öcalanın da Büyük Orta Doğu Projesinin küçük eşbaşkanı olduğunu iddia eden Tezcan, Bakın içeriden bir mektup yazmış. O mektup Diyarbakır Meydanında okundu. Televizyonlarda canlı verildi. 75 milyonu utanmadan Abdullah Öcalanın ağzına baktırdı bu hükümet. Düşünebiliyor musunuz, terör örgütü lideri demek suç oldu artık. Yeni bir değer sistemi yarattılar kendilerince, yeni bir paradigma yarattılar diye konuştu.
     Bülent Tezcan, yeni anayasa çalışmalarında eyalet sisteminin getirilmesinin düşünüldüğünü ve bunun bölünme ve parçalanmaya neden olacağını iddia etti.
     Bu konuda ABD ve Avrupadaki federatif yapıların örnek gösterilmesinin yanlış olduğunu savunan Tezcan, şunları söyledi:
     Federasyon sistemi diye Amerikayı, Almanyayı örnek almışlar, Avrupa devletlerindeki federatif yapılara bakıyorlar. Amerika ve Almanya birliğini federasyonla sağladı. Onlar parça parça eyaletlerden bir birlik kurdular. Yani federasyon, onların birliğinin yoluydu. Tarih her ülkede, halkta, coğrafyada aynı şekilde işlemez. Anadolu coğrafyasında Osmanlıdan bu yana bölüne bölüne elimizde kalan son topraktır bu. CHP olarak, tüm bu tezgahları ortaya çıkaracağız, bu tezgahları kuranların ipliğini pazara çıkaracağız.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER