CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: -Şu anda bizden sonra bir parti çıktı. Bu parti MHP değil, BDP de değil, bu partinin adı, kararsızlar


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Şu anda bizden sonra bir parti çıktı. Bu parti MHP değil, BDP de değil, bu partinin adı, kararsızlar dedi.
     Oran, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) düzenlenen Genişletilmiş CHP Bursa İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, 90. yaşını kutlayan CHPnin Bursadaki buluşmasının en önemli amacının birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu söyledi.
     İktidarın yolu, halktan geçiyor diyen Oran, Dolayısıyla bizim yapmamız gereken şey, toplumun sorunlarını dinlemek, toplumun sorunlarını araştırmak ve onlarla ilgili çözüm üretebilmek ifadelerini kullandı.
     Oran, bugün gazetelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın beyanatlarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Başbakan diyor ki; bu haberi yapamazsın, bu başlığı atamazsın. Bu nasıl bir anlayış- Yani bir Başbakan medyaya talimat veriyor, diyor ki; sen nasıl başlık atarsın, sen nasıl haber yaparsın- ve diyor ki; dedikodulara, medya üzerinden karanlık operasyonlara itibar etmeyin. Biz teyit etmedikçe yazılana, çizilene, söylenene inanmayın. Böyle bir anlayış var mı- Böyle bir anlayış olabilir mi- Böyle demokrasi anlayışı olabilir mi- Anayasamızın 28. maddesi ne diyor- Basın hürdür sansür edilemez diyor. Atatürk ne demiş basına, gazetecilere, gazeteciler gördükleri, bildikleri, düşündüklerini samimiyetle ifade etmelidirler demiş.
     Haber alma hakkının temel bir hak olduğunu vurgulayan Oran, Demokrasinin şeffaf olması gerekir. Milli iradeye saygı duyulması gerekir. Parlamentoyu kutsal saymak gerekir ve haber alma hakkı, temel bir haktır. Haber alma hakkı, basın hürdür ve sansür edilemez. İşte bu anlayışı bizim egemen kılma sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var dedi.
     Oran, yıllardır iktidar olamadıkları için kendilerini şarj ettiklerini belirterek, Şu anda bizden sonra bir parti çıktı. Bu parti MHP değil, BDP de değil. Bu partinin adı, kararsızlar. Merkezde hep bir sağ oylar var. Biz alamıyoruz, yüzde 10, yüzde 15... Onu aldığımız zaman esasında oylar çok ciddi artacak. Artık bizim o kararsızlara yönelmemiz gerekiyor. O kararsızları kazanmamız gerekiyor. Bunun için de bizim halka güven vermemiz lazım. Halka güven vermenin en önemli yolu, birlik, beraberlik, dayanışma diye konuştu.
     Bu arada Oran, toplantı öncesinde CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediyesince yaptırılan Nikahevinin açılış törenine de katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER