CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: -Türkiye artık kendini doyuramayan ülke haline geldi


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Türkiye artık kendini doyuramayan ülke haline geldi dedi.
     Koç, CHP Sındırgı İlçe Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Meydan Parkta, vatandaşlara seslendi.
     Türkiyede çiftçilerin ve hayvan üreticilerinin zor durumda olduğunu, ülkenin saman ithal eder duruma geldiğini savunan Koç, şöyle dedi:
     Makine alıyorsun, bilgisayarın aksamını alıyorsun, teknoloji alıyorsun. Mazot, gübre, ilaç ve tohum fiyatları ortada. Hangi tarımı yaparsan yap, ister buğday, ister zeytin, ister ayçiçeği yap fiyatlar ortada. Hiç birinde, o ürünü elinden çıkarttığın zaman eline geçen para, harcadığın paraya denk gelmiyor. Akıllı bir ticaret değil bu. O zaman tarlalar boşalmaya başlıyor, köylerde nüfus azalmaya başlıyor. 10 sene sonra bazı köyler kapanacaktır. Türkiye artık kendini doyuramayan ülke haline geldi.
     Hükümetin dış politikasını da eleştiren Koç, İran, Irak, Suriye ve Yunanistanın durumlarına dikkat çekerek, Türkiyenin Suriyenin iç çekişmesinde iç çatışmasında ne işi var. Evi camdan olan komşunun damına taş atmazmış dedi.
     Türkiyede yayın yapan kuruluşların hükümetin istediği gibi yayın yaptığını öne süren Koç, şunları kaydetti:
     Hangi kanalı açarsanız mecbursunuz bu lokantada tek bir yemek çıkıyor. Onu yemeğe mecbursunuz. Bu ülkede başka ses yok mu- Bu ülkede ezilen insanların hakkını savunanlara neden o televizyonlarda yer verilmiyor. Niye emeklinin, çalışanların durumunu gündeme getirdiğinizde yargılanıyorsunuz- Bu Türkiye kimin boyunduruğuyla, kimin pazarlığıyla, kimin işbirliğiyle nereye sürükleniyor. O İmralıda, neler oluyor- O masada ne konuşuluyor, neyin pazarlığı yapılıyor- Bir ucunda Öcalan, bir ucunda Başbakan neyin pazarlığını yapıyorsunuz- Bunları televizyonlardan duyabiliyor musunuz-
    
     Muhabir: Necip Karatuna / Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER