Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzonda:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzonda: "Bir ülkenin emniyet supabı, garantisi, esnaf ve sanatkardır" -"Bu ülke her şeye rağmen birliğini, dirliğini sağlayacaktır"


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir ülkenin emniyet supabının, garantisinin, esnaf ve sanatkar olduğunu söyledi.
     Bayraktar, bir restoranda düzenlenen, Trabzon Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, esnaflık ve sanatkarlığın kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Biz bu topraklarda yaklaşık bin yıllık süre içinde esnaflığa, kardeşliğe büyük önem verdik" dedi.
     Ulaşımın, iletişimin gelişmesiyle birlikte dünyanın değiştiğini ifade eden Bayraktar, "Dünya, 2001 yılında çok büyük bir kriz yaşadı. Türkiye de bundan nasibini aldı. Daha sonra 2008 yılında da kriz yaşandı, biz bu krizi çok hafif atlattık" diye konuştu.
     Bayraktar, vergisini veren, gününde borcunu ödeyen, çekinin arkasını yazdırmayan esnaflığın süreklilik arz etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunları yapmayanlar ise iflah olmuyor. Ahilik anlayışını geliştirmemiz lazım. Türkiye gelişiyor, başımız sıkıştığı zaman esnafı dinleriz. Bir ülkenin emniyet supabı, garantisi, esnaf ve sanatkardır" dedi.
    
     -"Şoven milliyetçilik devri geçti"-
    
     Bayraktar, "Bu vatanın, ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan herkes eşittir" diyerek, şunları kaydetti:
     "Ülkede şimdi bir gayret var. Biz artık, anaların gözyaşlarına dayanamayacak noktaya geldik. Bu ülke her şeye rağmen birliğini, dirliğini sağlayacaktır. Vatan milliyetçiliği, devlet milliyetçiliği çalışmakla, üretmekle olur. Şoven milliyetçilik devri geçti."
     Trabzondaki yatırımlarla ilgili de bilgi veren Bayraktar, "Trabzonda devlet üniversitesi sayısını ikiye çıkartmamız lazım. Benim buna gücüm tek başına yetmez. Bunu topyekun tüm sektörler ve sivil toplum örgütleri olarak desteklememiz lazım. Vakıf üniversitelerini de desteklememiz gerekiyor" dedi.
     Genel Kurula Bayraktarın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara ile kooperatif yöneticileri ve ortakları katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzonda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER