3. CBÜ Yükseköğrenim Tanıtım Günleri

3. CBÜ Yükseköğrenim Tanıtım Günleri -Vali Daşöz: "Bir üniversite şehri olduğumuzu her geçen gün daha güçlü bir şekilde hissediyoruz"


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kentin bir üniversite şehri olduğunu her geçen gün daha güçlü bir şekilde hissettiklerini söyledi.
     3. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yükseköğretim Tanıtım Günlerinin başlaması dolayısıyla Manisa Belediyesi Fuar Merkezinde düzenlenen törende konuşan Daşöz, CBÜnün son yıllarda yaptığı hızlı gelişim hamleleriyle Türkiyenin gözde üniversitelerinden biri olma yolunda ilerlediğini söyledi.
     Daşöz, fakülte, yüksekokul ve öğrenci sayısının hızla arttığını, sık sık üniversite organizasyonlarının yapıldığını kaydederek, "Bir üniversite şehri olduğumuzu her geçen gün daha güçlü bir şekilde hissediyoruz. Bu fuar öğrencilerimiz için çok önemli, öğrencilerimizin meslek seçimlerini daha iyi yapabilmeleri açısından fuarı yararlı buluyoruz" dedi.
     CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli de devlet üniversitelerinin eskiden tanıtım faaliyetleri yapmadığını, bunun bir eksiklik olduğunu ifade ederek, üniversitenin kendisine ait fakülte ve yüksekokullarını Manisa ve çevre illerdeki öğrencilere tanıtmak için 2 yıl önce fuar düzenlemeye başladıklarını kaydetti.
     Bu yıl tanıtım fuarına diğer üniversiteleri de davet ettiklerini, 33 üniversitenin fuara katılarak öğrencilere tanıtım yaptığını aktaran Prof. Dr. Pakdemirli, şunları söyledi:
     "Amacımız, Manisadaki öğrencilerimizin diğer üniversiteler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Üniversite olarak bir taraftan eğitimde kaliteyi arttırırken diğer taraftan da eğitimde çeşitliliği sağlamaya çalışıyoruz. Yeni programlar, yeni fakülteler devreye giriyor. Yaklaşık 36 bin olan öğrenci sayımızı 50 bine ulaştırmak istiyoruz."
     Konuşmaların ardından fuarı gezen Daşöz, üniversite yetkililerinden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 3. CBÜ Yükseköğrenim Tanıtım Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER