Çeltik üreticileri ürünlerini TMOnun almasını istiyor

Çeltik üreticileri ürünlerini TMOnun almasını istiyor


SAMSUN (A.A) - Çarşambalı çeltik üreticileri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) almasını istiyor.
     Kocakavak köyünde çeltik üretimi yapan İsa Özbağ, AA muhabirine yaptıgğı açıklamada, çeltik fiyatlarını fabrikaların belirlediğini belirterek, TMOnun ürün alarak çeltiğe gerekli değerini vermesini istediklerini söyledi.
     Bir başka çeltik üreticisi Fahrettin Arı ise, bu yıl 35 kesim araziden 35 ton mahsul aldığını ifade ederek, Yani kesim başına 1 ton mahsul aldım. Hava şartlarından dolayı bu sene fazla çeltik olmadı. Çeltik fiyatları ise 75 kuruş ila 90 kuruş arasında randımana göre değişiyor. Geçen sene çeltik fiyatı 1 lira 70 kuruştu. Maliyetlerimiz artmasına rağmen çeltik fiyatları bu sene düştü. Ben devletin mazot desteklemesi vermesi taraftarı değilim. Bence devlet destekleme vermemeli, bunun yerine ürünümüze gerektiği değeri vererek ürünü almalıdır diye konuştu.
     Aynı köyde çeltik üretimi yapan İsa Özbağ da TMOnun ürün alımı yapmasını istediklerini vurguladı.
     Çeltik yetiştirmenin zorluklarına işaret eden Özbağ, şunları kaydetti:
     Çeltikte 5 aylık bir bakım süresinden sonra hasat toplanıyor. Bu sene ürün çok da iyi olmadı ve geçen sene 1 lira 70 kuruş olan fiyatlar bu sene randımanına göre 75 kuruş ila 90 kuruş arasında seyrediyor. Çeltikten bu sene bütün üreticiler zarar ediyor. TMO fiyat belirlemesine rağmen ürün alımı yapmadığı için tüccarın ve fabrikaların belirlediği fiyatlardan ürünümüzü satmak zorunda kalıyoruz. TMOnun üreticinin bu mağduriyetini gidermesi için ürün alımı yapması gerekiyor.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çeltik üreticileri ürünlerini TMOnun almasını istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER