ÇAYSİADdan Vali Cerraha teşekkür

ÇAYSİADdan Vali Cerraha teşekkür -ÇAYSİAD Başkanı Üstün, Osmaniye Valisi Cerraha teşekkür yazısı gönderdi


TRABZON (A.A) - Çay Sanayicisi ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Başkanı Rahmi Üstün, kaçak çayla ilgili yaptığı açıklama dolayısıyla Osmaniye Valisi Celalettin Cerraha teşekkür yazısı gönderdi.
     Üstün, yazısında, çay sanayicileri olarak kaçak çay konusuna 10 yıl önce dikkati çektiklerini ve raporlarla bunu ilgililere ilettiklerini belirtti.
     Üstün, 10 yıl önce ülkeye çeşitli yollarla sokulan yıllık 40-50 bin ton civarındaki kaçak çay miktarının, o dönemdeki uğraşları sonucu biraz azaldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ancak daha sonraki yıllarda hızla artarak bugün tahmini olarak 70-80 bin ton civarına yükselmiştir. Bunun anlamı, terör örgütünün bundan milyonlarca dolar kazanç sağlaması, zor şartlar altında üretim yapan Doğu Karadeniz çay üreticisi ile sanayicisinin yok olmaya doğru hızla sürüklenmesidir. Devletin kaybı ise gümrük vergilerinden dolayı 100 milyon doların üzerindedir. Biz bu kaçakçılığın akaryakıt ve sigarada yapılanlardan hiç de aşağıda olmadığını rakamlarla yetkililere bildirmişiz. Türkiye için her bakımdan hayati önem taşıyan bu konunun önemini kamuoyuna anlatıp, yetkili ve ilgilileri harekete geçirmede sıkıntı çektiğimiz bir dönemde, zatıalinizin gerçekleri yüksek perdeden dile getirip, tepkisini koyan davranışınız, ülkesini seven, bunun için çaba gösterirken haksız rekabet ile karşı karşıya kalıp zor durumda olanlara cesaret ve güç vermiştir.
     Öte yandan Üstün, Vali Cerraha daha önce hazırladıkları kaçak çay raporu ile özel sektörün ürettiği çaylardan bir paket yaparak gönderdiklerini de bildirdi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber ÇAYSİADdan Vali Cerraha teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER