ÇATOM, kadınların hayatını değiştiriyor

ÇATOM, kadınların hayatını değiştiriyor -Nurdağında ÇATOM kapsamında açılan kurslara giden kadınlar, bir yandan yeni meslek öğrenirken diğer yandan aile bütçesine katkı sağlıyor


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde, Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) açılan kurslara giden kadınlar, bir yandan yeni meslek öğrenirken diğer yandan aile bütçesine katkı sağlıyor.
     İlçede, GAP Bölge Kalkınma İdaresince (BKİ) ağustos ayında açılan ÇATOM kursları, kısa sürede kadınların ilgi odağı haline geldi.
     ÇATOM Müdürü Fatma Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 farklı alanda kurs açtıklarını ifade ederek, kadınların ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. Kursiyerlerin yaptıkları faaliyetlerle kendilerini geliştirdiğini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:
     Kadınlarımız hem yeni meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar. Ancak şunu belirtmekte fayda var ilk başta kadınlar evdeki çocuklarını bahane ederek kurslara gelmek istemedi. Bizde bunun bir engel olmadığını çocukları için de ÇATOMda eğitim verildiğini söyleyerek ikna ettik. Şimdi kursa katılanlar hayatlarından çok memnun. Çocukları kreşte eğitim görürken kendileri de yeni meslek öğreniyor. Ayrıca burada yaptıkları ürünleri satma imkanı buluyorlar. Bunun yanında eğitimleri yarım kalan kadınların büyük bölümünü açık öğretime yönlendirdik. Şimdi dışardan eğitimlerine devam ediyorlar.
     Güneş, kursiyerlere meslek eğitiminin yanında kendilerine fayda sağlayacak sağlık ve hukuk gibi alanlarda da uzman kişilerce seminer verildiğini kaydetti.
     Kursiyerlerden Yasemin Balcı ise kursta yaptıkları ürünleri satarak para kazandıklarını dile getirdi. ÇATOMun açılmasından çok memnun olduklarının altını çizen Balcı, Umarım devamı gelir ve bizim gibi evinde oturan kadınlar bu tür hizmetlerden faydalanır. Açık öğretime de kaydımı yaptırdım şimdi hem okuyor, hem öğreniyor hemde para kazanıyorum diye konuştu.
     Evli ve üç çocuk annesi Emine Alkar da, kursun kendisine çok şey kazandırdığını anlatarak, Kursa çocuklarımla beraber geliyorum. 2 çocuğum buradaki kreşe devam ediyor. Merkezde el sanatları öğreniyorum. Ayrıca bir çok alanda seminer veriyorlar. Hayatım çok değişti, bakış açım değişti ve programlı bir hayatım oldu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İzzet Mazı
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber ÇATOM, kadınların hayatını değiştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER