Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü anma

Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü anma törenleri -İlk defa, 30dan fazla diplomatik misyon şefi törenlere davet edildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü anma törenlerine bu yıl 30-dan fazla ülkenin Ankara-daki diplomatik misyon şefi davet edildi.
     Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü anma törenlerinin, geçmiş yıllardan farklı bir kapsam ve içerikle hazırlandığı belirtildi.
     Açıklamada, "Bu yılki anma törenlerine ilk defa, Çanakkale Cephesi-nde savaşmış, hayatını feda etmiş ve hemen hepsi burada toprağa verilmiş askerlerin doğum yerleri esas alınarak, 30-dan fazla ülkenin Ankara-daki diplomatik misyon şeflerinin törenlere davet edildiği" kaydedildi. Ayrıca bu seneki törenlerde, hükümeti Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın temsil edeceği ifade edildi.
     Açıklamada, 2015 yılının Çanakkale Kara Savaşları-nın 100. yıldönümü olacağı hatırlatılırken, "Bu yıldönümün, gerek tarihimizin önde gelen bir kahramanlık destanı olarak, gerek bugüne kadar uzanan dostluk, karşılıklı anlayış ve işbirliğine dönüşen siyasi sonuçları bakımından, daha farklı bir görkem ve törensellik içeren etkinliklerle anılmasının öngörüldüğü" bildirildi.
     Dışişleri açıklamasında ayrıca, 99. yıldönümü anma törenlerinin ilgili ülkelerden heyetlerin, 100. yıldönümü anma törenlerinin ise ilgili ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Halit Gülşen
     Yayıncı: Yusuf Kaya
<< Önceki Haber Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER