AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: -"Vatandaşımız ülkemizin lehine uygulamaları gördükçe başkanlık sistemine olan destek artacak. Türkiyenin geleceği bugün değilse de yarın başkanlık sisteminde diye düşünüyorum -"Halk istedik


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Vatandaşımız ülkemizin lehine uygulamaları gördükçe başkanlık sistemine olan destek artacak. Türkiyenin geleceği bugün değilse de yarın başkanlık sisteminde diye düşünüyorum dedi.
     Erdem, partisince düzenlenen bir programa katılmak için geldiği Nevşehirin Kozaklı ilçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık sisteminin ülkemizde tartışılan meselelerden biri olduğunu, bu konuda da milletin korkutulduğunu belirtti.
     Muhalefet partilerinin başkanlık sistemi gelirse demokrasi zarar görür dediklerini anımsatan Erdem, İyi de başkanlık sisteminin olduğu ülkeler demokrasinin en iyi uygulandığı ülkeler. Bugün ABD, yarı başkanlığı uygulayan Fransa ya da başka ülkeler buralarda demokrasi devre dışı mı- Kaldı ki bu ülkelerdeki istikrarın en önemli sebeplerinden bir tanesi başkanlık sistemidir diye konuştu
     Başkanlık sisteminin Türkiyede bilinmediğini ama her geçen gün de bu sisteme desteğin artacağına inandığını dile getiren Erdem şöyle devam etti:
     Çünkü konuşuldukça, tartışıldıkça vatandaşımız ülkemizin lehine uygulamaları gördükçe başkanlık sistemine olan destek artacak ve Türkiyenin geleceği bugün değilse de yarın başkanlık sisteminde diye düşünüyorum. Daha önceki yıllarda da konuşulmuş, tartışılmış ama bir netice alınamamış. Terör noktasında da geçmişte hep terörü ortadan kaldırma kararları alınmış, ciddi mücadele yapılmış ama netice alınamamış. AK Parti Türkiyenin birçok kronik problemini çözdü. İstikrar adına başkanlık sistemi önemli, sivil bir anayasa önemli.
    
     -Çözüm Süreci-
    
     Erdem, Çözüm Süreciyle ilgili toplumun beklentilerinin yüksek olduğunu, yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 58 halk desteği olduğunu ve her geçen gün de halkın desteğinin arttığını söyledi.
     Muhalefet partisinin bazı üyelerinin de süreçle ilgili olumlu görüşleri olduğunu belirten Erdem, "Bu basına da yansıyor. CHPde bir genel başkan yardımcısı Bizim bu sürece destek vermemiz lazım. Bu sürecin dışında kalmamamız gerekir. Çünkü seçmenimizin yüzde 65i bu sürece destek veriyor dedi ve bundan dolayı da maalesef parti genel başkan yardımcılığından ayrılmak zorunda kaldı dedi.
     Muhalefet partilerinin bu süreci okuyamadığını savunan Erdem, şunları kaydetti:
     Umuyoruz ki ilerleyen günlerde bu yanlış tutumlardan çark ederler. Bunun başka da bir yolu yok. Ülke olarak yıllarca bunu silahlı güçlerimizle çözmek istedik. Ama başarılı olamadık. Bu süreci en çok destekleyen, arzu eden Güneydoğu halkı. Yapılan kamuoyu yoklamalarında yüksek bir destek oranı çıkıyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Halk istedikten sonra muhalefetin karşı durmasının bir anlamı yok. karşı durması buna direnmesi muhalefetin de gelecekte büyük zarar görmesi manasına gelir. O partilerin yöneticileri de bunu görecektir.
    
     -Akil İnsanlar-
    
     Akil insanlara gösterilen tepkileri de değerlendiren Erdem, Akil insanlara yapılan tepkileri kabul etmek mümkün değil. Bunlar bu ülkenin sevdalısı, bu ülkede birikimi olan, toplumda saygınlığı olan, karşılığı olan insanlara destek vermek gerekirken bunları engellemek yanlış. Fikri olan fikriyle çıkar. Onları sabote ederek değil. Karşı bir görüşünüz, düşünceniz varsa bunu ortaya koymanız gerekir ifadelerini kullandı.
     Bu süreçte akil insanlara maaş aldıkları hususunda iftiralar atıldığını kaydeden Erdem, konuşmasına şöyle devam etti:
     Halkımızın desteği ile bu sürecin üstesinden geleceğiz. Halkımız gerçekten siyasi partilerin çok daha önünde gözüküyor. Her zaman olduğu gibi. Türkiyede siyaseti hep yalan dolan üzerine yapanlar, tutarsızlık üzerine yapanlar aslı astarı olmayan bir takım zararlı fikirler yayıyorlar. Bunlar sosyal sorumluluğu yüksek olan insanlar. Toplumda saygınlığı olan insanlar. Sürece katkı vermek isteyen 63 insana hiç bir şekilde maaş verilmiyor. Bir takım organizasyonların giderleri karşılanıyor. Yoksa akil insanlar ücret almıyor. Yani bu iftiradan öte bir şey değil. Kafaları karıştırmak için akil insanları itibarsızlaştırmak için yapıyorlar. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil.
    
     -Yeni anayasayı yapmaktan kaçanlara millet faturayı kesecek
    
     Yeni anayasanın hazırlanmasında A planlarının bütün partilerin desteğini almak olduğunu, bu yöntemden netice alamadıkları takdirde parti olarak B ve C planlarını devreye sokacaklarını dile getiren Erdem, A planımızda gönül istiyor ki bütün partilerle birlikte oturalım, Türkiyenin beklentilerine cevap verecek yeni sivil bir anayasayı hazırlayalım diye konuştu.
     Milletin 2011 seçimlerinde bunun için de oy verdiğini ifade eden Erdem, şöyle devam etti:
     "Vatandaş bu Meclise iktidarı, muhalefeti ile yeni anayasayı yapma görevi verdi. Yeni anayasayı yapmaktan kaçanlara inanıyorum ki bu millet faturayı da kesecektir. Bu çalışmalarda sona gelindi. Eğer bu süreçte başarılı olunamazsa B planımızı, C planımızı devreye sokarız. Bu partilerden beklenen öncelikle ana muhalefet partisi olması nedeniyle CHPnin bizimle birlikte bu değişime, böyle bir sivil anayasaya destek vermesidir. Olmazsa hangi parti destek verirse ya da kim destek verirse Mecliste bağımsız milletvekilleri açısından da söylüyorum. Mecliste 330 sayısını bulursak biz bunu yaparız. Bulamazsak ne olur, halkımıza gider halkımızla bunu paylaşırız. Bizim buradaki samimiyetimizi halkımız zaten görüyor ve gördüğü için de ona göre değerlendirecektir diye düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER