Bursadan kısa kısa

Bursadan kısa kısa -Kent Meydanında tramvay düzenlemesi


BURSA (A.A) - Kent içi ulaşımı modern hale getirmek amacıyla devam eden T1 tramvay hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Kent Meydanı Kavşağındaki trafik akışı yeniden düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ tarafından Kent Meydanı-Heykel güzergahında sürdürülen T1 tramvay hattı inşaat çalışmalarına Kıbrıs Şehitleri Caddesinin ardından Kent Meydanı Kavşağında devam ediliyor.
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Kent Meydanı Kavşağında başlayan inşaat çalışmaları nedeniyle Gençosman Kavşağından Şehreküstü istikametine gidiş yönünde trafik akışının servis yolu olarak kullanılan otobüs peronlarının bulunduğu kesimden sağlanacağı belirtildi.
     Yetkililer, sürücüleri trafik akışına uymaları konusunda uyardı.
    
     -Zeki Mürenin anısını yaşatacaklar-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneğinin yönetim kurulu üyelerini ağırladı.
     Ziyarette konuşan Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Başkanı Rezzan Özbakış, Zeki Mürenin adını yaşatmak amacıyla Bursada bir kültür merkezi, müzik okulu ve müze kurmayı istediklerini söyledi.
     Altepe, Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneğinin merhum sanatçı adına kültür merkezi, müzik okulu ve müze kurulması yönündeki taleplerini değerlendireceklerini söyledi.
     Bursadaki sosyal ve kültürel alanda yapılan çalışmaları konuklara anlatan Altepe, daha önce sadece şehir merkezlerinde bulunan kültür merkezlerinin şimdi mahallelere yayıldığını belirterek, kültür sanat alanında faaliyet gösteren derneklerin sayısının artmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
    
     -Ankara Kalesindeki Bursa Evinin restorasyonuna başlandı-
    
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankaradaki Bursa lobisine güç katmak ve Ankarada yaşayan Bursalıları tek çatı altında bir araya getirmek amacıyla başlattıkları Bursa Evi çalışmasını 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Bursa Derneğinin Ankara Kalesindeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak Bursa Evi haline getirilmesi çalışmalarına başlanılmasının ardından, restorasyonuna başlandı.
     Ankarada 9 binin üzerinde Bursalı bürokrat olduğunu, Ankara ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla bu projeyi önemsediklerini belirten Altepe, Ankara Kalesi içine bir sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Altepe, Bursa için üretilecek fikirlerin bursa evinde şekillenmesini hedeflediklerini ifade ederek, İnşaatımız hızla yükselmeye başladı. Hedefimiz 3 ay içinde burayı bitirip bahar aylarında açılış yapmak. Bursa Evinde restorasyon çalışmalarının başlamasıyla Ankara Kalesine de bir hareket geldi. Kale içindeki diğer sivil mimarlık örneği yapılarının da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandığını, yakın bir zamanda Ankara Kalesinin ayrıcalıklı bir mekan haline gelecek dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bursadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER