Ölçü aletleri beyannamesi için son gün

Ölçü aletleri beyannamesi için son gün 28 Şubat -Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden 2011 yılı damgalı ölçü aleti kullananlardan 28 Şubata kadar beyanname istedi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ölçü aletlerini incelemeye aldı. Buna göre, 2011 yılı damgalı ölçü aleti kullananların 28 Şubata kadar beyanname vermesi gerekiyor.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kanun gereği, milli ekonominin gerekleri ve kamu yararına uygun olarak kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin doğru, ayarlı ve uluslararası birimler sistemi doğrultusunda kullanılması gerektiği bildirildi.
     Buna göre, Ölçüler ve Ayar Kanunu ve çıkarılan yönetmelikler uyarınca, ellerinde 2011 yılı damgalı Ölçü Aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişiler, 28 Şubata kadar ölçü aletleri için Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Beyanname verecekleri kaydedildi.
     Beyanname alınacak ölçü aletleri söyle:
     2000 kilo ve üzeri yüksek çekerli basküller, akaryakıt ve ölçek sayaçlar, LPG sayaçları, tanker sayaçları, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, taksimetreler ve naklimetreler, hassas terazi ve tartılar, hububat muayene aletleri, okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağımlı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri, 5 kilodan büyük tartıların muayene beyannameleri.
     Aynı tarihler arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı Grup Ölçü Ayar Memurluklarına verilecek ölçü aletleri beyannameleri ise şunlar:
     Masa terazisi, ibreli terazi, elektronik terazi, asma kantar, 2000 kiloya kadar elektronik ve mekanik basküller, 5 kiloya kadar (5 kilo dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, uzunluk ölçüleri, akıcı madde ölçüleri, kuru taneli maddeler ölçü aletleri.
     3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 14 ve 15 inci maddeleri doğrultusunda yukarıda belirtilen süre içerisinde yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflere 2013 yılı için ölçü aleti başına bin 464 lira idari para cezası uygulanacağı ve bu ölçü ve ölçü aletlerine idarece el konulacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ölçü aletleri beyannamesi için son gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER