Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları

Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları -Vali Harput: Birinci dereceden afet riski altındaki şehrimize, bu riski sıfıra indirecek bir yapılaşmayı kazandırmalı ve mimari estetiğini ve güzelliğini de şehrimize iade etmeliyiz (Fo


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Birinci dereceden afet riski altındaki şehrimize, bu riski sıfıra indirecek bir yapılaşmayı kazandırmalı ve mimari estetiğini ve güzelliğini de şehrimize iade etmeliyiz dedi.
     Vali Harput, Heykel Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, yapılması planlanan kentsel dönüşümün konusunda, Bursanın birinci derece deprem kuşağında yer alması sebebiyle daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
     Kentsel dönüşümün mutlaka tarihi kimliğini Bursaya iade etmesi gerektiğini belirten Harput, Yeşil kimliğini, yeşil dokusunu da geri kazandırmalıdır. Birinci dereceden afet riski altındaki şehrimize, bu riski sıfıra indirecek bir yapılaşmayı kazandırmalı ve mimari estetiğini ve güzelliğini de şehrimize iade etmeliyiz diye konuştu.
     Şehrin trafik sorununa da dikkat çeken Vali Harput, Kentsel dönüşüm trafik sıkıntısının rahatlamasına ve insanların sokağa çıkmaktan çekinme duygusunu üzerinden atmasına vesile olması gerekiyor. Saat gibi çalışan bir trafiğin, bu kentsel düzenleme vesilesiyle Bursaya kazandırılmasını bekliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Doğanca Barajındaki kirlenme-
    
     Harput, Doğanca Barajının hemen yakınındaki maden sonucu çok ciddi bir kirlenmeyle karşı karşıya kaldığını da aktararak, şöyle devam etti:
     Bu kirlenmenin tamamen bu işletmeden kaynaklandığı da Bursa Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinin raporlarıyla ortaya çıkmıştır. Dün aldığım bir kararla BUSKİ ve DSİnin tespit ettiği eksikliklerin ve sorunların giderilmesi tamamlanıncaya kadar, bu maden işletmesinin faaliyetinin durdurulması konusunda resmi yazı ile bu konuyu ilgililere ilettim. Doğanca Barajı bizim hayatımız. Yani Bursanın iki milyon insanının içme suyunun kirlenmesine müsamaha ve müsaade etmemiz mümkün değildir. Herkes yaptığı işi kanuna, usule uygun yapmalı.
     Türkiyenin yaklaşık yüzde 30luk mermer üretimini bölgelerinden sağlandığını anlatan Harput, Bu ciddi bir potansiyeldir ve bunun ciddi bir ekonomik girdisi vardır. Ama bütün bu faaliyetler yapılırken yasaların öngördüğü tedbirlerin bir milim aksadığını görürsem, her kimin olursa olsun her faaliyeti anında durdurmaktan çekinmeyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER