Burdurun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl

Burdurun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -"Burdur halkı içinde yaşadığı bütün olumsuz şartlara rağmen Türk Milli Mücadelesinin başarıya ulaşmasında önemli katkılarda bulunmuştur"


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Burdur halkının, içinde yaşadığı bütün olumsuz şartlara rağmen Türk Milli Mücadelesinin başarıya ulaşmasında önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.
     Yıldırım, Burdurun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birinci Dünya Savaşının yenilgi ile neticelenmesinden sonra Antalyayı işgal eden İtalyanların ilk yaptıkları işlerden birinin Bucak, Çeltikçi ve Burdura yerleşmek olduğunu kaydetti.
     İtalyanların 28 Haziran 1919da Burduru işgal ettiklerini ve merkez komutanlığı kurduklarını ifade eden Yıldırım, "Burdur halkı, kurmuş olduğu milli cemiyetler vasıtası ile Burdurun ve ülkenin işgal edilmesine karşı koymuştur. Ayrıca Burdur halkı tarafından işgal hareketleri, mitinglerle protesto edilmiştir" dedi.
     Yıldırım, milli mücadele döneminde Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere Burdurdan seçilen milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürkün liderliğinde önemli görevlerde bulunduklarını belirtti.
     Burdur halkının işgal altındaki diğer bölgelere gönüllü askerler gönderdiğine ve maddi destek sağladığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:
     "Burdur halkı, içinde yaşadığı bütün olumsuz şartlara rağmen, Türk Milli Mücadelesinin başarıya ulaşmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Bu dönemler, insanımızın onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Bu önemli günleri ders çıkararak yad etmeli, birbirimize kenetlenerek her zaman güçlü olmalıyız. Geçmişimizden ders alarak gençlerimizi eğitmeli, onları hızla değişen dünyaya çok iyi hazırlamalıyız."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdurun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER