Bulancak Belediye Başkanı Aydın:

Bulancak Belediye Başkanı Aydın: -"İlçede kurulacak 2. OSBde yaklaşık 7 bin kişinin istihdamı söz konusu"


GİRESUN (A.A) - Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, ilçede kurulacak Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaklaşık 7 bin kişinin istihdamının söz konusu olduğunu bildirdi.
     Aydın, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Bulancak ve Giresunun en temel sorunlarından bir tanesinin istihdam olduğunu vurguladı.
     Pazarsuyu mevkisinde kurulacak 2. OSBnin alanı için 370 dönümlük arsanın sahipleriyle ön anlaşmanın imzalandığını anımsatan Aydın, şöyle devam etti:
     "Bununla ilgili 19 milyon lirayı aşkın para 2. OSBnin hesaplarına geldi. Sadece mevzuat gereği ipotek vermemiz gereken işlemler vardı. Bu işlemlerimiz de bankada, bu hafta içerisinde ödemelere başlayacağız. Geriye kalan 190 dönüm arsa için de yasal süreç başladı. Mahkeme kamulaştırma kararını belirlenen bedel üzerinden ödeyerek tapuların mütevelli heyetine geçmesini sağlayacak. Sanayicilerden şu ana kadar 550 dönümün üzerinde bir arsa talebi oldu. İlçede kurulacak 2. OSBde yaklaşık 7 bin kişinin istihdamı söz konusu."
     Aydın öte yandan, Bulancakın sembollerinden biri olan tarihi iskelenin uzatılması yönündeki çalışmaların bir süre önce başlatıldığını hatırlatarak, "İlk olarak karadan yapılan uzatma işlemi denizden kazık çakma yöntemiyle devam ediyor. Gemi ile kazıklar çakılarak, üzerine beton dökülecek. Hava şartlarının müsait olmasıyla 10-15 gün içerisinde çalışmalar tamamlanacak" dedi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bulancak Belediye Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER