BTB Yönetim Kurulu Başkanı Varol:

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Varol: -Burdur kırsal kesiminin gelir düzeyini yükseltmek, işletmeciliği geliştirmek ve üretimi arttırmak zorundayız


BURDUR (A.A) - Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol, Burdur kırsal kesiminin gelir düzeyini yükseltmek, işletmeciliği geliştirmek ve üretimi arttırmak zorundayız dedi.
     Burdur Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hüseyin Şengün ve Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Müdürü Önder Çelik, BTB Başkanı Baki Varolu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Varol, Burdurdaki en büyük sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğini söyledi. Kırsal kalkınmada TKDKnın etkin bir rol aldığını ifade eden Varol, tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla Avrupa Birliği hibelerinden en yüksek şekilde yararlanılması gerektiğini kaydetti.
     Burdur çiftçisinin büyük desteklere ihtiyacı olduğunu belirten Varol, Burdur kırsal kesiminin gelir düzeyini yükseltmek, işletmeciliği geliştirmek ve üretimi arttırmak zorundayız dedi.
     TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün ise kurumun akredite olduktan sonra Şubat 2013ten itibaren proje müracaatlarını alacaklarını bildirdi. Bu aşamada ilçe, oda ve borsaları dolaştıklarını ifade eden Şengün, şöyle devam etti:
     Süt ve süt ürünleri işletme tesislerine yönelik 3 milyon avroya kadar olan yatırımlarımızın yüzde 50sini hibe veriyoruz. Su ürünleri yetiştiriciliğine, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, üretici örgütlerine yönelik süt toplama merkezlerinin kurulumu veya modernizasyonu için, meyve ve sebze pazarlamasına, yerel ürünlerimiz üretilmesine, el sanatlarına, arıcılık ve bal işleme paketleme işletmelerine, süs bitkileri yetiştiriciliğine, tıbbi aromatik bitki üretimine ve kırsal turizm alanlarına yüzde 50 oranlarında hibe desteği veriyoruz.
     Afyon ABİGEM Genel Müdürü Önder Çelik, yeni göreve geldiklerini belirterek, bundan sonra yapılacak projelerde en etkin şekilde yer alacaklarını, ayrıca danışmanlık hizmetleri de verdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BTB Yönetim Kurulu Başkanı Varol: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER