Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik kurtardı

Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik kurtardı -Didim ve Marmariste yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 67 kaçak yakalandı -Marmariste yakalanan ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 39 kaçak, bindikleri bot ba


MUĞLA (A.A) - Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince, Didim ve Marmariste yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 67 kaçak yakalandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son günlerce Ege kıyılarında artan insan kaçakçılığı nedeniyle Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı botlar, devriye faaliyetlerini sıklaştırdı. SG-82 isimli Sahil Güvenlik botu, Marmarisin Bozburun beldesi ile Yunanistanın Sömbeki (Simi) adası arasında bir botta çok sayıda kaçağın bulunduğunu belirledi.
     Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, Bozburunun yaklaşık 3 mil açığında içinde 32si Filistin, 4ü İran, 3ü Afgan uyruklu toplam 39 kaçağın bulunduğu lastik botun battığını gördü. Boğulmak üzere olan kaçaklar kurtarılarak Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirildi.
     Sağlık kontrolünden geçirilen 19 erkek, 7 kadın, 13 çocuktan oluşan kaçaklara daha sonra yiyecek verildi. Kaçakların arasında bulunan ve 4 aylık hamile olduğu belirtilen Filistin uyruklu kadının ise detaylı muayene için Marmaris Devlet Hastanesine gönderildiği öğrenildi.
     Kaçakların, lastik botla Sömbeki adasına gitmeye çalıştıkları kaydedildi.
    
     -Didimde 28 kaçak yakalandı-
    
     Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığının sorumluluk sahasında yer alan Aydının Didim ilçesinde de bir tekneyle yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları tespit edilen 13ü Filistin, 9u Burma, 4ü Myanmar ve 2si Fildişi uyruklu olmak üzere toplam 28 kaçağın yakalandığı bildirildi.
     İfade işlemlerinin ardından yabancılar şubesine teslim edilen kaçakların sınır dışı edileceği belirtildi. Bu arada, kaçakları para karşılığında yurt dışına çıkarmaya çalışan kişileri yakalamak için güvenlik güçlerinin çalışma başlattığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER